april 28

Onderlijnmateriaal

0  comments

Beste Onderlijnmateriaal Karper

Weet jij ook niet welk onderlijn materiaal je het beste kunt kopen? Kies er dan één van de meest verkochte onderlijn materialen van de afgelopen tijd. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende winkels en forums kies er zelf eentje en van meer karpers met het beste onderlijn materiaal. 

Onderlijnmateriaal

Bij het zelf maken van karper onderlijnen (rigs) en leaders heb je de keuze uit verschillende onderlijn materialen en leader materialen.
Elk onderlijn en leader materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Met deze eigenschappen kan je naar eigen inzicht een karper onderlijn of leader maken. Het andere voordeel is dat het zelf maken van je onderlijnen (rigs) en leaders een hoop geld kan besparen. Met het eerste onderlijntje zou je misschien wel even bezig zijn maar na verloop van tijd gaat dit vaak een stuk beter.

onderlijn materiaal

onderlijn materiaal

COATED HOOKLINK

Coated Hooklink is een onderlijnmateriaal voorzien van een coating waardoor hij stijver en stugger is. Als je de coating stript dan wordt de soepele kern zichtbaar. Door de soepele kern aan de haak vast te maken verbeter je het indraaien van de haak in de onderlip. Het is het ideale onderlijnmateriaal om de verschillende combi rigs mee te maken en wordt dan ook veel gebruikt tijdens het karpervissen. De meeste coated hooklink onderlijnmaterialen hebben een zeer hoge trekkracht en zijn schuurbestendig. Verder kan je dit materiaal ook goed gebruiken bij een kd rig, muli rig, of blowback rig..
De gecoate onderlijnmaterialen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar zodat je de onderlijn kan aanpassen aan de verschillende kleuren van de bodem.

BRAIDED HOOKLINK

Dit is gevlochten onderlijnmateriaal en is vrij soepel, snel zinkend en schuurbestendig. Je kan het vergelijken met een gevlochten karperlijn.
Je kan een onderlijn maken van alleen gevlochten onderlijn materiaal (standaard onderlijn) of het combineren met een stukje fluorocarbon en zo een combi rig maken. Verder wordt het braided onderlijn materiaal ook gebruikt bij het maken van een multi rig.

ONDERLIJN MATERIAAL FLUOROCARBON

Dit is een lijn die zo goed als onzichtbaar is onder water maar wel vrij stijf is waardoor deze wat moeilijker te knopen is. Wel is het onderlijnmateriaal fluorocarbon super schuurbestendig en zinkt het als een baksteen. Maak eens een onderlijn van dit materiaal alleen of combineer het met één van de bovenstaande materialen.

LEADERMATERIAAL

Ook leaders kan je zelf maken, hiervoor zijn ook weer een aantal verschillende leader materialen verkrijgbaar. Zo heb je leadermateriaal met een vaste loodkern en leadermateriaal met zware vezels zonder lood kern. Beide hebben voor en nadelen. Zo is de leader met vaste lood kern wat stugger en is het leadermateriaal met de zware vezels zeer soepel en ligt het dus mooier op de bodem.

ONDERLIJN MATERIAAL KOPEN

Je kan bij ons in de hengelsport winkel verschillende onderlijnmaterialen en leader materialen kopen om verschillende onderlijnen en leaders mee te maken. Alle onderlijn materialen zijn van zeer goede kwaliteit. Zo hebben wij gecoat en soepel materiaal te koop. Alles voor zeer scherpe prijzen en met een korting bij de aanschaf van meerdere aantallen!

skinline-4x4

skinline-4x4


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350