juni 2

Rig Rings En Wartels

0  comments

Rig rings en wartels

Wartels voor het vissen

Een wartel of swivel zorgt voor een draaiende verbinding tussen bijvoorbeeld karperlijn en rig. Zo heb je een super sterke verbinding die ook het kinken van de karperlijn tegen gaat. Wartels en swivels zijn verkrijgbaar in heel veel soorten en formaten.

WAAR ZIJN RIG RINGS EN WARTELS VOOR?

Rig rings zijn ontworpen om bij het karpervissen een grotere variatie aan rigs te kunnen maken om de karper te slim af te zijn. Maar ook de speciaal voor het karpervissen ontwikkelde wartels kunnen je variatie in onderlijnen vergroten. Rig rings en wartels zijn meestal in zwart afgewerkt om de camouflage verder te verhogen. Door de rig rings in combinatie met wartels op verschillende manieren te gebruiken zijn de presentatie mogelijkheden eindeloos.

rig rings en wartels

rig rings en wartels

WAT ZIJN RIG RINGS?

Rig rings zijn kleine ringetjes uit één stuk vervaardigt voor op de onderlijn of karperhaak. Meestal uitgevoerd in een matte coating waardoor het ringetje glad is afgewerkt. Waardoor ze zeer mooi over de haaksteel glijden bij bijvoorbeeld het gebruik van een blowback rig of d-rig.
Ook zorgt de matte coating ervoor dat de rig ring minder goed zichtbaar is onder water. De Rig rings zijn meestal verkrijgbaar in een diameter van 3mm en van 3.7mm. De grote voordelen van het gebruik van rig rings zijn een natuurlijke aas presentatie en de haak komt volledig vrij bij een aanbeet. Maar het grootste plus punt is dat het haakaas veel moeilijker is uit te spugen door de karper.

WARTELS VOOR HET VISSEN OP KARPER.

Voor de hengelsport en karpervissen zijn er de laatste jaren veel verschillende wartels in het engels swivels ontwikkeld. Meestal met het doel voor het maken van een karper onderlijn (rig) of voor het makkelijker verwisselen van leaders en onderlijnen. Zo heb je bijvoorbeeld de quick change wartel door deze aan je leader of hoofdlijn te bevestigen creëer je door één warteltje een super snel systeem om je onderlijn te verwisselen. Het beste kan je de wartel vast zetten met de halve bloedknoop. De meest gebruikte maat wartel (swivel) bij het karpervissen is maat 8 maar de meeste wartels zijn verkrijgbaar van maat 1 tot 12/0. Wartels zijn er in alle soorten en maten en zijn een zeer handig en onmisbaar hulpmiddel binnen de karpervisserij.

RIG RINS EN WARTELS KOPEN

Ben je op zoek naar rig rings en wartels? Je kan bij ons alle soorten rig rings en wartels kopen voor het maken van karper onderlijnen en rigs. Alle rig rings en wartels zijn van de hoogste kwaliteit en zijn super sterk. Zo hebben wij rig rings van diverse maten en alle soorten wartels voor karpervissen. Alles te koop tegen onze zeer scherpe prijzen en altijd een korting bij de aanschaf van grotere aantallen!

swivels-size-8

swivels-size-8


Tags


You may also like

Thermosfles

Thermosfles

Karperboeken

Karperboeken
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350