Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Rodpod

Ben je op zoek naar een Rodpod maar weet je niet welke je moet kopen? Kies er dan één uit de lijst met meest verkochte rodpods. Wij hebben deze gegevens via verschillende forums en winkels verzameld zodat de keuze voor jou makkelijker is om de beste rodpod te kopen. 

Welke rodpod?

Een rodpod en steunen worden gebruikt om je karper hengel of hengels in te zetten tijdens het vissen op karper. Steunen ook wel banksticks genoemd worden over het algemeen gebruikt om een enkele hengel in te plaatsen. Rodpods worden gebruikt om twee, drie of soms wel vier hengels op te plaatsen. Een rodpod en een steun (bankstick) biedt de mogelijkheid om beetmelders,
back rest ( achter steuntjes) en swingers op te monteren.
Rodpods en steunen zijn er in vele soorten en maten. Er zijn er bijvoorbeeld met 3 of 4 poten en met banksticks in verschillende lengtes. Ook zijn ze gemaakt van diverse materialen als bijvoorbeeld rvs of aluminium.
Wanneer kies je nu voor een rodpod of voor losse steunen (banksticks)?
Vis je vaak op harde ondergronden, een steiger of op stenen dan kies je voor een rodpod, zit je vaak op zachte ondergronden dan zijn losse steuntjes makkelijker. Over het algemeen heeft elke karpervisser beide artikelen in het bezit en bekijkt hij per situatie wat het beste is. Ook is de verstelbaarheid iets waar je naar moet kijken. Vis je veel vanaf een schuine of juist een vlakke oever en is er veel beplanting aanwezig langs de waterkant? Dit zijn allemaal aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf. Een rodpod zonder in lengte verstelbare poten zijn geen optie als je veel vist op een schuine oever. Duurdere type rodpods hebben vaak wel meerdere opties en kan je de poten traploos (individueel) verstellen zodat je hem recht kan zetten op iedere ondergrond. De zogenaamde buzzerbar zorgt ervoor dat de hengels iets uit elkaar wijzen. Hierop draai je de hengelsteunen en de beetmelders. De hengeltoppen wijzen hierdoor iets van elkaar door deze contstuctie dit is om te voorkomen dat de lijnen niet in de knoop raken. Er zijn rodpods op de markt die voorzien zijn van een coating en andere zijn weer van een blank materiaal gemaakt. De coating is bedoeld om de schittering van zonlicht tegen te gaan zodat je de zeer schuwe vis niet verjaagt. Het is van minder belang als je ver weg vist. 

rodpod en steunen

rodpod en steunen

RODPOD RVS

Een rodpod van rvs heeft zijn voor en nadelen. Roestvrijstalen rodpods of banksticks zijn steviger dan aluminium of metalen versies maar ook een stuk zwaarder. Wel gaan ze een stuk langer mee dan de aluminium of andere metalen rodpods en steunen. Een rvs rodpod is ook zeer geschikt voor het vissen op stenen of in rivieren met een sterke stroming. Vis je vaak op plekken waar je ver moet lopen en waar je geen barrow kan gebruiken kies dan voor een lichtgewicht rodpod of bankstick. Rvs Rodpods en steunen zijn en in vele merken en soorten. Let goed op het type rvs niet al het roestvrij staal is ook echt roest vrij!

IN DE AANBIEDING

Een Rodpod en steunen vind je bij ons in de hengelpsort winkel ook geregeld in de aanbieding. Dit gebeurt omdat er ook vaak modellen weer uit het assortiment gaan en waar dan bijvoorbeeld weer een vernieuwde versie voor terug komt. Deze rodpods en steunen zijn dan verder gewoon een prima model maar om plaats te maken voor de nieuwe versie rodpod gaat het oude model in de aanbieding. Dit is natuurlijk een prima kans om een goede rodpod of bankstick te kopen voor minder geld.

RODPOD MET BEETMELDER

Een rodpod word natuurlijk het meest gebruikt met een beetmelder. Ook zijn er in het verleden merken geweest die een rodpod met beetmelder in één hebben gemaakt. Buiten de rodpod met beetmelder kan je ook hangers, swingers of steuntjes aan je rodpod bevestigen. Een Rodpod met beetmelder wordt meestal gebruikt voor het karpervissen. Maar ook voor het doodaas vissen op snoek worden deze regelmatig gebruikt.

RODPOD KOPEN

Ben je van plan een rodpod te kopen voor tijdens het karpervissen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en ben je bij ons aan het juiste adres. Het is verstandig om van tevoren goed te bedenken waarvoor je de rodpod wilt gaan gebruiken, op welk soort water je vaak vist en op welke ondergrond de rodpod komt te staan. Vergeet naast de aanschaf van de rodpod ook niet de achtersteuntjes en de beetmelders. Wij hebben meerdere modellen in ons assortiment en zijn allemaal van een goede prijs kwaliteitsverhouding. Er is een ruime keuze aan lichtgewicht rodpods of rodpods van rvs. Een rodpod wordt vaak geleverd in een draagtas waarmee je hem gemakkelijk kan vervoeren naar de waterkant. Je hoeft hier dan geen aparte tas voor te kopen. Ook zitten er op de karpertas vaak aparte vakken om hengelsteunen en losse banksticks in op te bergen. 

rodpod

rodpod

STEUNEN (BANKSTICKS) KOPEN

Banksticks zijn meestal bedoeld voor het maken van een hengelsteun. Je kan de bankstick in allerlei varianten combineren met buzzerbars, beetmelders en achtersteunen. Met banksticks zijn er heel veel mogelijkheden. Een bankstick kan je bijvoorbeeld ook gebruiken om een leefnet, bewegingsmelder of een camera op te bevestigen. Een bankstick is een steun die is voorzien van een schroefdraad waar je andere onderdelen op kan bevestigen. Banksticks zijn er net als de rodpod in verschillende materialen. Het meest populair zijn de aluminium banksticks en RVS banksticks. Een RVS bankstick kan niet roesten wat natuurlijk ideaal is tijdens gebruik langs de waterkant waar het vochtig is. De rvs versie is wel wat zwaarder dan de aluminium variant maar is wel super degelijk. Ze zijn er in de kleuren zwart, groen en rvs look. Door de verschillende kleuren die er te verkrijgen zijn kun je altijd zelf een set samenstellen. Een bankstick heeft schroefdraad welke universeel is. Bijna alle grote hengelsportmerken hebben banksticks en een rodpod in hun assortiment. Vooral karpervissers maken gebruik van banksticks voor het statisch vissen. Daarom stoppen veel grote karpermerken moeite en tijd in de ontwikkeling van banksticks. De bankstick stabiliser is hier een mooi voorbeeld van, die zorgt ervoor dat de bankstick niet gaat draaien in de grond tijdens het vissen en de karperhengels niet scheef komen te staan. Je kan bij ons alle soorten steunen (banksticks) kopen van alle gangbare merken.  Al de steunen en rodpods zijn van zeer goede kwaliteit en super handig in gebruik. Zo hebben wij steunen van rvs of aluminium voor het karpervissen met steunen ben je bij ons aan het juiste adres. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen!

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale