Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Katapult en Werppijp 

Om je te helpen zoeken naar de Beste Katapult hebben wij de beste op een rijtje gezet. Wij hebben deze katapulten en werppijpen voor je uitgetest en door verschillende review bronnen op andere karper website deze lijst samengesteld. Zo kan je simpel een snelle keuze maken zodat je altijd de beste katapult aanschaft wij wensen je alvast veel gemak met je katapult of werppijp!

De Katapult is niet de enige manier om te voeren

De voer accessoires zijn van die onmisbare items tijdens het karpervissen.
De meeste karper stekken zijn meestal niet direct onder je eigen kant, hier heb je dus een handige voer accessoire nodig om een mooie voerstek bij je haakaas op te bouwen. Ook wil je soms geen hele boilies op je voerstek voeren om de voerstek zo wat aantrekkelijker te maken. Wil je het voer goed bewaren of boilies soaken daar heb je ook weer vele handige voer accessoires voor. Voor al dit soort producten die je gebruikt om je karper aas te verbeteren te bewaren of op de juiste plek te krijgen gebruik je voer accessoires.

BOILIE WERPPIJP

De boilie werppijp is zo'n voer accessoire wat niet meer weg te denken is in de moderne karpervisserij. De werppijp is net als de katapult er voor bedoelt om boilies, pellets, tijgernoten en partikels bij je haakaas te krijgen om een voerstek te creëren. De werppijp is een holle buis met een bocht meestal gemaakt van een kunstof, metaal of carbon. De werppijp vul je eerst met het te voeren aas zoals boilies (niet te veel) daarna richt je de buis richting de voerstek en daarna gooi je als het ware een bal weg zonder de werppijp los te laten.
Soms vergt het enige oefening maar als je het eenmaal in de vingers hebt kan je afstanden tot ruim honderd meter behalen. De werppijp is erg populair onder veel karpervissers omdat de pijp niet groot is en zo makkelijk is mee te nemen. Let bij de aanschaf wel goed op de binnen maat van de werppijp!

voer accessoires

voer accessoires

VOERSCHEP

Een voerschep wordt gebruikt om snel op een redelijk korte afstand een voerstek op te bouwen. Een voerschep heeft de vorm van een lepel alleen dan vele malen groter. Je kan hier bijna alle soorten karper aas mee voeren zoals boilies, partikels en grondvoer. De voerscheppen zijn er in verschillende maten en soorten, zo heb je ook voerscheppen met gaatjes deze zijn ideaal voor het voeren van partikels die nog in het water zitten.
Ook de steel van de voerschep heb je in verschillende formaten. Een langere lengte heeft een grotere hefboom waardoor je verder komt. De meeste voerscheppen passen op je schepnet steel, zo hoef je niet nog een lange steel mee te nemen. Met een voerschep bouw je dus simpel een goede voerstek op.

voerschep-breed

voerschep-breed

BOILIE KATAPULT

De katapult werd in de hengelsport het meest gebruikt bij het witvissen. Tegenwoordig is het ook een veel gebruikt item bij het karpervissen. Met deze voer accessoire kan je heel precies voeren op een grote afstand. Met de katapult kan je zowel boilies, partikels als pellets voeren. Na enige oefening kan je tot wel op de 30 centimeter bijvoeren op de stek. De katapult wordt vooral gebruikt als de werppijp en voerschep niet toepasbaar zijn, denk hierbij aan stekken met obstakels zoals overhangende bomen of onder bruggen. De katapult is gemaakt van een V-vormig stuk kunststof waartussen een elastiek is gespannen. Aan dit elastiek zit een zakje waarin je het voer stopt. Door het elastiek naar achteren te trekken en los te laten schiet je het voer richting de voerstek. De katapult is licht en klein waardoor het een ideaal product is voor bij het struinend karpervissen.

beste katapult

KARPER EMMERS

Karper emmers zijn er tegenwoordig in alle soorten, kleuren en maten.
De meeste allemaal voor het zelfde doel namelijk het vers houden van je karper voer. Maar wat nog veel belangrijker is om waarvoor ze te gebruiken zijn is het nat houden van je gevangen karper in de onthaakmat. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid een emmer mee te nemen naar de water kant vandaar dat de karpervisserij daar op in is gesprongen met de opvouwbare emmer.
Een item wat iedere karpervisser in zijn uitrusting moet hebben is een opvouwbare karper emmer!

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale