november 21

De mooiste plekken om te vissen in Noorwegen

0  comments

Noorwegen is naast een geweldige wandelbestemming een paradijs voor vissers. Met zijn ongerepte meren, majestueuze fjorden en idyllische rivieren biedt dit Scandinavische land een aantal van de meest pittoreske en lonende visplekken ter wereld.

Of je nu een doorgewinterde visser bent of een beginner die zijn eerste lijn wil uitwerpen; pak je hengel maar vast in, want dit zijn de mooiste visbestemmingen in Noorwegen!

De Lofoten

De magische Lofoten zijn een ware droom voor sportvissers, die hier massaal naartoe reizen om kabeljauw, heilbot en andere koudwatervissen te vangen. De pure schoonheid van deze plek, met zijn torenhoge pieken en ongerepte wateren, maakt het een van de meest fascinerende visbestemmingen van Noorwegen.

Wil je meer weten oer de prachtige Lofoten? Neem dan eens een kijkje op Noorwegen.nl en doe alvast wat inspiratie op.

Tromsø

Tromsø wordt ook wel de ‘Poort naar het Noordpoolgebied’ genoemd. Het is niet alleen een centrum voor poolexpedities, maar ook een geweldige bestemming om te vissen. De stad ligt aan de oevers van de Noorse Zee en biedt een overvloed aan vismogelijkheden.

Je kunt je geluk beproeven bij het vangen van ridderforel, zalm of zelfs de ongrijpbare koningskrab. Tijdens de wintermaanden kun je tijdens het vissen bovendien genieten van het betoverende noorderlicht.

Hardangervidda

Hardangervidda

Dit grootste bergplateau van Europa is een toevluchtsoord voor zoetwatervissers. Met talloze ongerepte meren en rivieren vol forel, vlagzalm en zalm, is het een perfecte plek voor vissers die op zoek zijn naar rust en ongerepte natuur.

Het gevarieerde landschap van het plateau, van besneeuwde toppen tot kristalheldere meren, draagt bij aan de charme van deze adembenemende wildernis.

Nationaal Park Jotunheimen

Voor wie liever vist in een hooggelegen gebied, is Jotunheimen National Park een topkeuze. Dit ruige landschap, omringt door gletsjers, diepe valleien en talloze meren, biedt vissers de kans om wilde beekforel en Arctische zalmforel te vangen. De prachtige uitzichten en de idyllische sfeer van het park maken Jotunheimen een must-visit bestemming voor vissers. Ga je op visvakantie in Noorwegen? Zet deze plek dan absoluut op je lijstje.

Aurlandsfjord

De fjorden van Noorwegen zijn een walhalla voor iedereen die van vissen houdt. En het Aurlandsfjord, een zijtak van de iconische Sognefjord, is een van de meest fotogenieke visplekken in Noorwegen.

Dit fjord wordt omringd door torenhoge kliffen, weelderige groene bossen en watervallen. Vissers kunnen hier onder andere zalm, forel en char aan de haak slaan.

De Rena rivier

Deze rivier ligt in Oost-Noorwegen en staat bekend om zijn ongerepte water en rijke zalmpopulatie. Sportvissers van over de hele wereld komen hier naartoe om de ‘Koning der vissen’ proberen te vangen. Of je nu een ervaren zalmvisser bent of een beginner; de Rena rivier is een fantastische keuze.

Zoals je ziet is de natuurlijke schoonheid van Noorwegen de perfecte achtergrond voor een onvergetelijk visavontuur. De verschillende landschappen van het land bieden iets voor vissers van elk niveau. Raap je visuitrusting dus bij elkaar en bereid je voor op en geweldig visavontuur in Noorwegen!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350