Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Boilies, is aas om mee te vissen. De boilie is van origine Engels. Het is een bolletje deeg dat gebruikt wordt om op karpers te vissen. Het dient gekookt te worden om van buiten een harde laag te krijgen. Koken wordt in het Engels boiled genoemd, daarom de naam boilie. Door de harde buitenlaag, kunnen de witvissen niet meer het aas wegsnoepen.

Lees het artikel

Bij tijgernoten denk je misschien spontaan aan de borrelnoten van een niet nader genoemd merk. Tenzij je een karpervisser bent. Deze noten zijn immers het perfecte aas om te vissen op karpers.

Lees het artikel

Grondvoer voor karpers is het wat minder bekende karperaas naast de boilies en partikels. Een grondvoer karper maken is tegenwoordig erg makkelijk door dat de meeste grondvoeren al kant en klaar zijn. Door ze met elkaar te mixen of er wat ingrediënten aan toe te voegen heb je al snel een karper grondvoer die dikke karpers aantrekt.

Lees het artikel

Partikels karper is een naam voor kleine voedsel deeltjes maar wordt onder de karpervissers gebruikt om de verschillende zaden en soortgelijke producten in één naam te noemen. De meest verkrijgbare soorten partikels karper zijn mais, hennep, kikkererwten, tijgernoten en duivenvoer, elke karpervisser kent deze partikels wel.

Lees het artikel

De pop up boilie is zo’n aasje wat niet meer weg te denken is in de karpervisserij. Een pop up boilie is een drijvende boilie die je alleen of samen met een ander aas type kan gebruiken. Doordat hij blijft drijven kan je hem op veel manieren inzetten denk hierbij bijvoorbeeld aan zachte bodems of om je haakaas extra op te laten vallen.

Lees het artikel

Naast eetbaar karperaas kan imitatie aas voor karper erg goede vangst resultaten opleveren. Dit nep aas, ook wel fake food genoemd is gemaakt van plastic of foam, en zijn er meestal in twee varianten drijvend (pop-up) of zinkend. Buiten het voordeel dat je het meerdere malen kan gebruiken heeft het ook het voordeel dat kreeften het imitatie aas links laten liggen.

Lees het artikel

Een karper pellet is een samengeperst visvoer in een cilinder vorm soms met een gaatje er in en soms ook niet. Over het algemeen worden de karper pellets gemaakt van vismeel en veel soorten oliën. Waardoor er een super goed geurspoor onder water ontstaat waar de karper zich tot aangetrokken voelt.

Lees het artikel

De voer accessoires zijn van die onmisbare items tijdens het karpervissen.
De meeste karper stekken zijn meestal niet direct onder je eigen kant, hier heb je dus een handige voer accessoire nodig om een mooie voerstek bij je haakaas op te bouwen.

Lees het artikel

Een boiliedip kan net dat beetje verschil maken. Het maakt het aas nog een stuk aantrekkelijker voor de karper en we willen natuurlijk allemaal die karper op de kant krijgen!
Boiliedip is een vloeibaar en stroperige substantie waarin je de boilies kan dippen of soaken.

Lees het artikel

Karper Aas: Aas Voor Karpers.

Waar zou een karpervisser zijn zonder karper aas? Je kunt alle uitrusting in de wereld hebben, maar als je geen kwaliteit aas gebruikt, zul je nooit een karper vangen, ongeacht hoe lang je aan het water zit. Dus of je nu op zoek bent naar de perfecte boilie om die monster karper te verleiden, wilt weten hoelang je een partikels moet koken?  Je kunt hier alle informatie vinden over het beste karper aas, boilies, partikels en additieven. Als fervent karpervissers weten wij hoe wispelturig karper kan zijn over waar, wanneer en wat ze eten, dus een kwaliteitsaas maakt echt het verschil tussen een succesvolle reis en een teleurstellende. Alle merken hebben een gecombineerde assortiment aas en additieven op. Deze variëteit betekent dat je kunt mixen en matchen wanneer je wilt om geweldige unieke combinaties te creëren die onweerstaanbaar zijn voor karpers. Of je kunt de beproefde combinaties gebruiken die gegarandeerd altijd resultaten geven. Om u een idee te geven hoe u het aas op de beste manier kunt gebruiken, hebben we deze snelle handleiding voor karper aas ontwikkeld.

Karper aas, de bollies

Als je aan karper aas denkt, is de kans groot dat je aan boilies denkt. Karper boilies zijn de meest populaire keuze voor karpervissers over de hele wereld en dat is geen verrassing waarom! Klein en rond, deze boilies zitten vol met de voedingsstoffen en lokstoffen die een karper in het water aantrekt en ze urenlang laat azen. Er zijn twee hoofdtypen boilies namelijk readymades en freezers.

Freezer boilies

Freezers zijn traditioneel de favoriete boilie onder serieuze karpervissers. Dit komt omdat ze veel actieve verse ingrediënten bevatten die de boilie ongelofelijk aantrekkelijk maken in het water. Het grootste nadeel van de diepvriesboilie is echter dat ze moeten worden ingevroren om hun versheid te behouden. Hoewel het gemakkelijk is om uw boilies thuis in de vriezer te bewaren, wordt dit een heel stuk lastiger als u op de stek bent voor een lange sessie. Dan kan dit al snel een nachtmerrie worden. U moet de boilie ook op tijd ontdooien om er optimaal gebruik van te kunnen maken. Vanwege de condensatie die ontstaat tijdens het invriezen en ontdooien, moeten de boilies vaak aan de lucht worden gedroogd voor gebruik. Ondanks deze nadelen, is de afgelopen jaren de populariteit van de freezer boilie terecht enorm toegenomen. 

Ready mades boilies

Ready mades boilies hebben vergelijkbare eigenschappen als de freezer boilies, met het extra voordeel dat ze houdbaar zijn. Dit betekent dat ze niet vóór gebruik in uw vriezer hoeven te worden bewaard. Ready mades boilies werden vroeger door veel karpervissers gemeden, omdat ze als minder effectief werden beschouwd dan bevroren boilies. Dankzij de vooruitgang in de levensmiddelentechnologie kunnen ready mades boilies nu dezelfde potentie bieden als freezer boilies. Zonder alle nadelen die traditioneel met hen werden geassocieerd. Hierdoor is de ready made boilie een ongelooflijk populaire karper aas voor zowel de beginnende als toegewijde karpervisser.

Het formaat

Boilies zijn beschikbaar in verschillende maten, meestal tussen 10 mm en 30 mm hoewel u mogelijk enkele boilies vindt die buiten dit bereik vallen. Als algemene vuistregel, zult u de grootte van de boilie die u gebruikt, moeten aanpassen aan de grootte van de vis die u zoekt. Immers, het spreekt vanzelf dat een grote boilie niet in de mond van een kleine vis past, dus als je kleinere soorten wilt vangen dan zou je kleinere boilies moeten gebruiken. Als je je echter op een grotere karper richt, is het misschien de moeite waard om een grotere boilie te gebruiken, want hoewel je tijdens de sessie waarschijnlijk minder aanbeten krijgt, hoef je je geen zorgen te maken dat je boilie wordt opgenomen door kleinere karpers.

De smaken

Boilies zijn er in een groot aantal verschillende smaken. De smaak die u kiest, hangt waarschijnlijk af van een combinatie van dingen, inclusief de locatie die u kiest en het seizoen. Over het algemeen zullen vissers in de warmere maanden de neiging hebben om boilies gebaseerd op vismeel te gebruiken. Deze hebben een hoog oliegehalte, dat zich door het water verspreidt om vis naar je toe te lokken. Dit betekent ook dat deze lokazen rijk aan vetten en voedingsstoffen zijn en de vis zullen laten groeien. In de koudere maanden heeft een zoetere boilie op basis van melkeiwitten vaak de voorkeur. Dit komt omdat de zoetere smaken beter door koud water word opgenomen, waardoor ze in deze omstandigheden succesvoller zijn. Zoete boilies hebben meestal ook een lager vetgehalte, zodat u in de winter geen vissen over voert. Vismeel is in de koudere maanden belemmerd en hoog olieachtig karper aas wat de vis snel verzadigd, waardoor ze eerder je aas verlaten. Binnen deze twee categorieën zijn de specifieke smaken waar je voor gaat afhankelijk van waar je gaat vissen. 

Pup-ups en wafters

Pop-ups zijn een andere vorm van karper aas die zijn opgenomen in de boilie-sector. Dit is aas die geïmpregneerd is met een drijfmateriaal, meestal kurk, om het haakaas te laten zweven. Dit kan op een aantal manieren in uw voordeel werken. Het kan ook je haakaas markeren en onderscheiden van andere boilies die je hebt gevoerd, wat een van de redenen is waarom pop-ups in levendige kleuren verkrijgbaar zijn. Wafters zijn een andere soort boilie die tussen een pop-up normaal haakaas in zit deze worden makkelijk naar binnen gezogen. Ook zijn er dumbells een soort boilie in de vorm van een tonnetje. Boilies worden vaak geleverd in zakken van 1 kg tot 10 kg, terwijl pop-ups en dumbells in kleinere potten zitten. Mainline , Sticky Baits , Nash en CC Moore zijn slechts vier van de populaire boiliemerken.

Partikels en Grondvoer

Partikels of particles is een verzamelnaam voor tijgernoten, hennep, duivenvoer, mais en kikkererwten. Elke karpervisser kent deze aassoorten wel en gebruiken deze voor het karpervissen. Partikels zijn een stuk goedkoper dan boilies en zijn prima te gebruiken als voeraas. Enig nadeel is wel dat het ook witvisgevoelig is en dat je dus sneller andere vissoorten naar je voerstek lokt.  Je kunt partikels naturel gebruiken of er voor kiezen om er zelf dips of flavours aan toe te voegen.  Maar er zijn bijvoorbeeld ook genoeg kant en klare partikels te koop. Er is een ruime keuze aan smaken te verkrijgen. 

Vaste stok karpervissen

Wanneer je met een vaste stok op karper vist, is grondvoer het meest populaire karper aas. Het is een ongelofelijk populair visaas en heeft een geweldig effect bij het vissen met een match hengel. Grondvoer is eigenlijk wat het zegt op het blik; het is lokaas dat is gemalen om een fijne, bijna poederachtige substantie te creëren. Hiertoe voegen vissers deeltjes, additieven en andere attractanten toe, voordat ze het geheel met water mengen. Er zijn echter tal van andere manieren waarop je grondvoer kunt gebruiken die tot groot succes kunnen leiden. Als je vist met een method feeder, kun je grondvoer met pellets combineren om een geweldige feedermix te creëren en je vis te bereiken. Je kunt ook een klein balletje grondvoer rond je lijn knijpen bij je haak, en het gebruiken als haakaas.

karper aas en grondvoer

Grondvoer voor karper is meestal een mix van aas ingrediënten en kan vismeel, broodkruimels, hennepzaden en oliën bevatten. De exacte mix van deze ingrediënten zal veranderen afhankelijk van het grondvoer dat je gebruikt, waardoor de smaak van het karper aas verandert. Grondvoer verschilt van inhoud en kan soms grover van constructie zijn en andere zullen fijner zijn, waardoor de snelheid waarmee het aas in het water uiteenvalt, wordt beïnvloed en of het een wolk in de water vormt. Een ander ding om over na te denken als je op zoek bent naar grondvoer is de kleur. Je kunt kleurstoffen kopen om neutrale kleuren te krijgen of je kunt investeren in een voor geverfd aas. Als algemene vuistregel werken donkere aas (inclusief rood en zwart) beter in helder water. 

karper aas partikels

 

pellets

Pellets zijn een populair alternatief voor boilies en er zijn verschillende belangrijke verschillen tussen de twee. Ten eerste zijn pellets meestal beschikbaar in een groter bereik van afmetingen dan boilies. Net als boilies, is de grootte van de pellet die u kiest afhankelijk van uw stijl van vissen en de grootte van de vis die je target. Het tweede grote verschil tussen boilies en pellets is hun afbraaksnelheid. Pellets zijn veel zachter dan boilies en zullen makkelijker oplossen wanneer ze in het water aanwezig zijn. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in de feedervisserij.

De voordelen

Pellets hebben een hoog oliegehalte en worden gezien als een van de meest aantrekkelijke vormen van karper aas in de zomermaanden. Ze bevatten veel eiwitten, waardoor de karper uren aan het eten blijft als ze eenmaal zijn begonnen, en ze zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten aas. Ze zijn ook een van de meest veelzijdige vormen van lokken. Je kunt pellets mengen tot een grondvoermix, deze samengeperst in een feeder gebruiken of optuigen als onderdeel van je haakaas-opstelling. Zoals met al het aas dat we hebben besproken, hebben pellets ook een enorm scala aan smaken.

De nadelen

Maar net als bij alles wat met vissen te maken heeft, zijn er ook nadelen aan het gebruik van pellets. De grootste sterkte van pellets (hun snelle afbraak) is ook hun grootste zwakte, omdat je misschien regelmatig je haakaas moet vervangen, waardoor het water mogelijk wordt verstoord. Ze zijn ook populair bij een groot aantal soorten vis, waaronder barbeel en zeelt. Als je specifiek op karpers richt, kan dit leiden tot veel 'overlast' van ongewenste vis.

pellets

 

Vloeibaar karper aas, liquids

Glugs, aasdips en smaakverstuivers zijn allemaal populaire toevoegingen aan karper aas voor de serieuze karpervisser. Dit zijn allemaal vloeibare lokstoffen die kunnen worden gebruikt om de kracht van lokazen te vergroten en bepaalde smaken te verbeteren. Vloeibare attractanten worden meestal gebruikt met het haakaas om het te onderscheiden van alle andere aas. Om het te gebruiken, week je eenvoudig het haakaas met de lokstof gedurende een bepaalde tijd voordat je het optuigt, en zorg je ervoor dat het aas volledig in je lokstof wordt gecoat. De sleutel hiervoor is ervoor te zorgen dat het karper aas niet te nat wordt, zodat ze sneller oplossen in het water, en ervoor zorgen dat je lokaas een gelijkmatige laag van de vloeistof heeft. Onthoud dat deze vloeistof gaat verdampen zodra je aas het water raakt. Het gebruik van een vloeibare attractor met een kunstaas is ongelooflijk populair,

liquids

Kunstaas het nieuwe karper aas

Oorspronkelijk werd kunstaas alleen geassocieerd met vissen op roofvissen. Maar nu kan je ook een reeks kunstaas voor het karpervissen kopen. Deze zijn meestal in de vorm van nep mais of nep wormen. Hoewel je ook imitatie brood en vlees kunt krijgen. Het voordeel hiervan is dat je je karper aas terugkrijgt nadat de vis het heeft opgenomen. Kunstaas kan ook een stuk eenvoudiger worden gemanipuleerd dan echt aas. Er wordt vaak gezegd dat de smaakpapillen van een karper wispelturig zijn, meer dan andere soorten, en we hebben een assortiment van karper aas dat geschikt is voor alle manier van karpervissen. We werken onze aasselectie voortdurend bij, omdat nieuwe en opwindende smaken worden vrijgegeven, dus als je regelmatig rondkijkt, kun je het vissen op karper een stap voor blijven....

kunstaas

Karper aas voorjaar, zomer, herfst en winter

Het karper aas is ook erg afhankelijk van het jaargetijde waar je in vist. Zo gebruik je vaak boilies van een hele andere samenstelling in de winter dan in de zomer. Het karper aas in de lente in vaak vrij licht verteerbaar omdat ze dan nog snel vol zitten door de nog koude water temperaturen. Karper aas in de zomer is weer veel voedzamer, in deze tijd van het jaar gebruiken ze de meeste calorieën en moeten dus goed eten. Gebruik dan ook een voedzaam karper aas dan blijft de karper zeker terug komen. In de herfst gaat de karper zich vol eten voor de winter en kan je zolang de water temperaturen goed blijft ook voedzaam karper aas gebruiken. Zodra de temperatuur van het water onder de 12 graden komt in de winter stap dan over op weinig of niet voeren en licht verteerbaar karper aas.

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale