Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Alle benodigdheden om een blow back rig te maken 

Blow Back Rig Maken

De blow back rig is oorspronkelijk ontstaan om de karpers op zwaar beviste wateren te slim af te zijn. Het idee achter de blow back rig is als de karper de rig uitspuugt het haakaas dankzij de rig ring terugglijd naar het oog van de haak. Dit gebeurd met een redelijke snelheid waardoor er druk op de haak ontstaat en deze in een perfecte inhaak positie komt waardoor de karper veel moeite heeft om de haak kwijt te raken. Hoe langer de karperhaak zich in de bek van de karper bevindt, des te groter de kans dat deze inhaakt!

blow back rig maken

blow back rig maken

Blow Back Rig Montage

  1. Knip ongeveer 25 cm van het soepele onderlijn materiaal af.
  2. Maak met een simpele knoop een lus in het onderlijn materiaal voor de hair.
  3. Rijg een boilie op de onderlijn en zet deze vast.
  4. Schuif de rig ring op het onderlijn materiaal, tot vlakbij de boilie.
  5. Knoop de ring nu aan het onderlijn materiaal met een platte knoop. De afstand tussen het haakaas en de rig ring is ongeveer 2 cm.
  6. Schuif vervolgens de haak op de onderlijn.
  7. Schuif de rig ring over de haak en bevestig de haak aan de onderlijn met de knotless knot. Zorg dat de rig ring net voor de bocht van de haak komt.
  8. Schuif de line aligner door het onderlijn materiaal over de haak.
  9. Schuif de anti tangle sleeve op het onderlijn materiaal.
  10. Maak een kleine lus met een non slip knoop waar je het haakje van de quick change swivel overheen schuift en knip de overige lengte er vanaf.

Opmerking: De blow back rig wordt vaak gebruikt met een snowman maar kan ook heel goed gebruikt worden met een enkele boilie. Let wel op bij het drillen met een longshankhaak deze haken buigen iets sneller als een "normale" karperhaak.

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale