Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste fishfinder van 2024

Om je te helpen zoeken naar de beste fishfinder hebben we er vijf op een rijtje gezet. Wij hebben deze fishfinders voor je uitgetest en aan de hand van verschillende review bronnen op andere website in binnen en buitenland deze lijst samengesteld. Zo kan je in één oogopslag een snelle keuze maken zodat je altijd de beste fishfinder aanschaft wij wensen je alvast veel gemak met je fishfinder!

Fishfinder

Een fishfinder gebruiken bij het karpervissen is een garantie om meer karpers te vangen. Met de fishfinder in de dieptemeter kun je karpers goed opsporen. Ook kan je goed zien op welke diepte de meeste vissen zwemmen en hier je tactiek aan aanpassen. Maar waar je de dieptemeter vooral voor gebruikt is om de diepte te bepalen en de bodemstructuur te bekijken van je stek. Door goed naar de bodemstructuren en de dieptes te kijken kan je de zogeheten hotspots vinden. Met een fishfinder kan je op zoek gaan naar de vissen en op de plek waar je ze ziet drop je dan je rig. Wissel zonodig van stek om de kans te vergroten karpers te vangen. 

beste fishfinder

Fishfinder

Fishfinder boot en voerboot

De meeste dieptemeters worden gebruikt voor in een boot zoals een Zodiac.
Maar met de komst van de voerboot voor het karpervissen zijn er meerdere merken met dieptemeters gekomen die ook geschikt zijn voor voerboten.
De meeste dieptemeter voor de voerboot kan je zowel inbouwen als opbouwen. Naast een dieptemeter die je zowel voor je boot als voor de voerboot kan gebruiken is deze ook geschikt voor aan je karperhengel. De beelden van de fishfinder kan je dan bekijken op je mobiel. Als karpervisser is de fishfinder een super handig hulpmiddel. Is het een groot water vaar dan eens een rondje en vergeet je fishfinder niet mee te nemen wie weet spot je zelfs wel al vissen. Wanneer het water te klein is voor een rubberboot dan is de voerboot met fishfinder een goed alternatief. 

Fishfinder dieptemeter

De fishfinder word ook wel dieptemeter genoemd en andersom maar we praten dan eigelijk over exact het zelfde apparaat. Het hoofddoel is de diepte van het water te bepalen. Op de meeste dieptemeters zit de optie om vissen op te sporen wat fishfinder word genoemd. De fishfinder optie word meer gebruikt bij het roofvissen dan bij het karpervissen. Over het algemeen is het bij het karpervissen de dieptemeter het belangrijkste. Denk hierbij aan het opzoeken van een plateau of een specifieke diepte. Het kan voorkomen dat je de vissen ziet zwemmen op half water het is daarom altijd aan te raden een zigsetje mee te nemen naar de waterkant zodat je die altijd kan monteren. In het voorjaar met de zon op diepere wateren waar vrijwel geen ondiepe plekken zijn zwemmen de karpers vaak op halfwater. Het is daarom dan aan te raden om gebruik te maken van deze functie op de dieptemeter. Fishfinders geven een goed beeld van wat er zich afspeelt onder water.
Er zijn fishfinders op de markt waarmee je een dieptekaart kan maken hiermee kan je het water perfect in kaart brengen. Zo weet je precies waar de ondiepere en de diepere plekken in het water zich bevinden. In het voorjaar kan je dan mooi in de ondiepe zones vissen en juist in het najaar en de winter in diepere zones. Op deze manier heb je veel meer kans om karpers te vangen. 

Bodemonderzoek

Sommige dieptemeters hebben tegenwoordig de mogelijkheid om te bodem in 3D te zien. Zo kan je beter bepalen hoe de bodem eruit ziet en met welke rig je daar het beste kan vissen. Je kan dan ook zien of er bijvoorbeeld veel waterplanten zijn zo ja dan kan je het beste gaan voor een chod rig of een ronnie rig. Zo ligt de haak vrij van de waterplanten. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende rigs dat het belangrijk is om te kijken of het een harde of juist een zachte bodem is waar je gaat vissen. Je kan hier dan eenvoudig je montage op aanpassen waardoor je de kans zeer zeker vergroot om karpers te vangen. Veel karpervissers hebben de neiging om snel de hengels uit te gooien want met hengels op de kant vang je niks maar vooral op groot water is dit niet aan te raden. Je kan beter eerst rustig de tijd nemen om de beste plek met bijpassende montage uit te zoeken. Het goed positioneren van je rig kan het verschil maken tussen vangen en blanken. 

Fishfinder met gps

Op een groot water de exacte plek terug vinden is vaak onbegonnen werk. Om het helemaal gemakkelijk te maken zijn er ook dieptemeters met een gps functie hiermee vis je super nauwkeurig. Het voordeel is dat je de stekken kunt markeren en je met je boot hier makkelijk naar terug kan varen zelfs midden in de nacht of met dichte mist. De fishfinders met gps die ook geschikt zijn voor je voerboot zijn nog makkelijker. Hier kan je namelijk ook de autopilot functie op installeren zodat de voerboot zelf naar de stek kan varen en terug. Het belangrijkste van de dieptemeter met gps is natuurlijk dat je voer steeds op de zelfde plek terecht komt. Wat ook super handig is dat je de gps locaties kan opslaan in de dieptemeter en je de volgende keer weer op de zelfde plek kan karpervissen Nederland. Het was nog nooit zo makkelijk om dat ene plekje of taludje terug te vinden. 

Deeper fishfinder

De Deeper fishfinder monteer je aan je hengels waardoor je geen rubberboot of voerboot nodig hebt. Ideaal op wateren met een rubberboten en voerboten verbod. De Deeper is ontwikkeld om een water zo snel en effectief mogelijk in kaart te brengen zonder een boot te gebruiken. De Deeper heeft bovenop een oogje waar je je vislijn aan vastmaakt.  Het bedienen van de Deeper gaat via een app op je smartphone of tablet en is gratis te downloaden. Via de app zijn er tal van mogelijkheden om aan te passen aan iedere situatie. Zo kan je bijvoorbeeld de gevoeligheid, helderheid en een diepte/visalarm instellen. In de app van Deeper bevinden zich onder ander een snelkoppeling naar de camera, een kalender, kaartfunctie en een notitieblok. Al deze handige opties in de app zijn ook perfect te gebruiken zonder dat je de Deeper gebruikt. De app van Deeper kan je zien als een logboek waarin je al je vissessies perfect in kaart kan brengen. 

Dieptemeter kopen

De hengelsport dieptemeters en toebehoren die je bij ons kan kopen zijn van alle gangbare karpermerken. Al de dieptemeter en fishfinders zijn van zeer goede kwaliteit en zijn super handig in gebruik. Zo hebben wij deeper dieptemeters en voor alle toeboren zit je bij ons goed. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen en natuurlijk een korting bij de aanschaf van twee of meer dieptemeters!

Deeper

deeper-chirp

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt fishfinder

Technisch bekeken is een fishfinder een afstandmeter: De fishfinder meet de afstand tussen de transducer en de bodem waarbij ieder object dat zich hiertussen bevind ook geregistreerd wordt.

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale