Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Karper Lijn

Ben je op zoek naar karperlijn maar weet je ook niet welke je moet kopen? Kies er dan één uit de beste karperlijnen die het afgelopen jaar het meest zijn gebruikt. Wij hebben deze gegevens via verschillende winkels en forums en mijn vismaat verzameld en maak je keuze uit de lijst van karperlijnen en vang nog meer karpers. 

Karperlijn

Er is niets erger dan de grootste karper van je leven aan je karperlijn te hebben, en hem uit je hand te laten glippen als gevolg van lijnbreuk. Karperlijn keuze kan je karpervisserij ernstig beïnvloeden en er zijn verschillende dingen waarmee je rekening moet houden als je in je karperlijn investeert voor het karpervisseizoen.

NYLON KARPERLIJN

Er zijn drie verschillende soorten karperlijnen die voornamelijk worden gebruikt als hoofdlijnen. De eerste karperlijn is monofilament (nylon), een populaire lijnkeuze voor karpervissers. Monofilament lijn is vervaardigd uit een enkele streng nylon en is goedkoop om te produceren en dus te kopen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor de budget bewuste karpervisser, vooral als je je eerste set karpermolens opspoelt. Het heeft een grote diameter / sterkte-verhouding, dus het is niet de sterkste karperlijn. Monofilament karperlijn kan ook gemakkelijk worden geverfd en is beschikbaar in een verscheidenheid van kleuren, een populaire keuze voor karpervissers zijn camouflage bruin en groen. De rekbaarheid van de monofilament karperlijnen kan je een extra 25% lengte geven. Nylon is ook drijvend dankzij de grote diameter, perfect voor oppervlaktevissen op karper en heeft duurzame eigenschappen.

karperlijn

karperlijn

FLUOROCARBON KARPERLIJN

Het tweede type karperlijn dat je zou kunnen overwegen, is fluorocarbon die is vervaardigd uit een enkele streng en uitzonderlijk slijtvast is. Het gaat langer mee dan monofilament dankzij de verbeterde weerstand tegen schade door UV-licht. Fluorocarbon karperlijn heeft een dichte moleculaire structuur waardoor het een zware lijn is en dus ideaal om met een slappe lijn op karper te vissen. Het is een snel zinkende karperlijn maar minder rekbaar en daarom gevoeliger voor nauwkeurige beetindicatie. Fluorocarbon heeft een brekingsindex, wat hetzelfde is als water, wat betekent dat licht niet wordt gestoord wanneer het door het water gaat, waardoor het minder detecteerbaar is door karpers. Het behoudt deze onzichtbaarheid, zelfs als je je breeksterkte verhoogt, zodat je op grotere soorten kunt vissen met een dikkere karperlijn zonder je aanpak op te offeren. Fluorocarbon kan niet op dezelfde manier worden geverfd als monofilament, maar het heeft zijn eigen unieke camouflerende eigenschappen, waardoor het een ongelooflijk populaire karperlijn is bij het karperen met lood.

GEVLOCHTEN KARPERLIJN

De laatste belangrijke karperlijn voor het karpervissen is de zeer sterke en soepele gevlochten lijn. Populair onder karpervissers die op grote afstand vissen, gevlochten lijn combineert een hoge breeksterkte met een lage diameter, waardoor de zichtbaarheid van de lijn tot een minimum wordt beperkt en de lijnsterkte tot het maximum wordt gebracht. De gevlochten lijn gebruikt meerdere strengen om deze lage diameter en hoge sterkte te bereiken, in plaats van te vertrouwen op een enkele streng zoals mono- en fluorlijn. Om de potentiële zichtbaarheid tegen te gaan, gebruiken veel vissers deze karperlijn met een leader van fluorcarbon.

DE DIAMETER EN BREEKSTERKTE

Na het kiezen van uw karperlijn, moet je vervolgens naar de breeksterkte kijken. Dit verwijst naar de hoeveelheid kracht die de karperlijn kan vasthouden voordat deze breekt en is direct gerelateerd aan de lijndiameter. Wat over het algemeen wordt gebruikt is voor het statisch karpervissen een karperlijn (nylon) dikte tussen de 28 en 38 honderdste en gevlochten lijn rond de 10kg trekkracht. Voor het penvissen ga je meestal iets lager zitten mits er geen obstakels in de buurt zijn. Als je niet zeker weet welke karperlijn je nodig hebt voor je karpervisserij, aarzel dan niet om onze klantenservice te bellen.

g-line-camon

g-line-camon

KARPERLIJN KOPEN

Je kan bij ons in de hengelsport winkel alle soorten karperlijnen kopen van alle gangbare diameters. Alle karperlijnen zijn van zeer goede kwaliteit en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Zo hebben wij gevlochten karperlijn en nylon ook voor fluorocarbon ben je bij ons aan het juiste adres. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen en natuurlijk een korting bij de aanschaf van grotere aantallen!

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale