Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Karper Schepnet

Weet jij ook niet welk karper schepnet je het beste kan kopen? Kies er dan één uit de meest verkochte karper schepnetten van de afgelopen tijd. Wij hebben deze gegevens via verschillende winkels en forums verzameld zodat jij het beste karper schepnet kan kiezen. 

Karper Schepnet

Er zijn veel verschillende karper netten te koop, één van de verschillen bij de netten (gaas) is het mesh type. Het meest populaire gaas is een hex mesh, die over het algemeen wordt beschouwd als het sterkste en minst schurende net type op de markt. Je wilt een goed laag slijtgaas als je vis wilt landen, omdat je niet teveel van de beschermende slijm van de karper wilt verwijderen. Ook loopt je het risico om de vinnen van de karper te beschadigen, als je een gaas gebruikt dat niet zacht of fijn genoeg is. Vergeet niet dat je karper waarschijnlijk niet erg blij zal zijn dat ze uit het water worden getild. Er is ook een groot risico dat ze in het karper schepnet kunnen gaan stressen waardoor ze zichzelf kunnen beschadigen. Daarom is een zacht en niet-schurend gaas essentieel tijdens het karpervissen. Mogelijk vind je bij sommige netten ook twee verschillende mesh types in hun constructie. In de meeste gevallen, deze zal bestaan uit een breder gaas voor het hoofdlichaam van het net en een fijner gaas voor de basis van het net. Dit is met name essentieel als je de vissen gedurende korte tijd in het water wilt houden, of dit nu is om de karper de kans te geven om te herstellen of om jezelf de gelegenheid te geven je onthaakmat en of weeg apparatuur te pakken. Het bredere bovenste gaas zorgt voor een betere stroming van water. Dit is handig wanneer je probeert het net door het water te manoeuvreren, omdat je dan minder waterdruk tegenkomt.

karper schepnet

karper schepnet

DE GROOTTE VAN HET KARPER SCHEPNET

Karper schepnetten zijn vaak 42 inch (106 cm). Dit verwijst naar de lengte van de armen van het schepnet, een 42-inch schepnet zorgt ervoor dat je de overgrote meerderheid van de karpers in Nederland en de rest van Europa goed kan scheppen. Als je echter op nog grotere karpers of meerval wilt vissen of vaak dubbele runs hebt, dan ben je misschien geïnteresseerd in een nog groter schepnet. Er zijn karper schepnetten tot 50 inches (127cm) hier kan je de grootste karpers of 2 kleine karpers in scheppen.

HET SPREIDBLOK

Het spreidblok is een belangrijk onderdeel van je karper schepnet, het houdt de armen in positie en is het stuk wat de steel met het net verbind. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het spreidblok is gemaakt van een sterk en duurzaam materiaal. Dit is het deel van het hele karper schepnet dat onder de meeste druk zal komen te staan. Vaker wel dan niet, zal je merken dat het spreidblok op je karper schepnet wordt vervaardigd uit ABS kunststof of een roestvrijstaal materiaal. Roestvrij staal wordt algemeen beschouwd als de sterkste van de twee opties, maar ABS is aanzienlijk lichter.

DE SCHEPNETSTEEL

Het laatste onderdeel van uw schepnet is de steel. Dit is net zo belangrijk als je net en spreidblok. De kwaliteit van je schepnet kan worden bepaald door de kwaliteit van de steel. Het eerste waar naar je kijkt is de stijfheid. Hoe stijver de steel blijft als hij onder druk staat, hoe gemakkelijker je de karper uit het water kunt tillen. Dit komt omdat de steel het gewicht van de vis dan beter ondersteunt. Je zult vaak merken dat de schepnetstelen van het karper schepnet zijn gemaakt van hetzelfde soort materiaal als je karperhengel. Dit om ervoor te zorgen dat ze zowel licht als krachtig zijn. Een ander punt om te overwegen wanneer je naar een schepnetsteel van een karper schepnet kijkt, is de lengte. De overgrote meerderheid van de karper schepnetten heeft een 1.80 lange steel. Vaak is deze dan uit twee delen opgebouwd zodat de transport lengte wordt verkleint. Dit is de algemeen geaccepteerde lengte voor vissers die vissen met 12ft karperhengels. De grip op je schepnetsteel is ook erg belangrijk, want niets is erger dat je het karper schepnet (landingsnet) voelt slippen of draaien in je hand waardoor je de karper verliest waar je zo hard voor gewerkt had.

EEN KARPER SCHEPNET KOPEN

Je kan bij ons in de hengelsport winkel verschillende soorten karper schepnetten kopen met diverse voor en nadelen. Alle karper schepnetten zijn van zeer goede kwaliteit en zijn super sterk. Zo hebben wij een 2 delig karper schepnet maar ook een net float en een los spreidblok te koop alles tegen onze zeer scherpe prijzen en ook een leuke korting bij de aanschaf van twee of meer stuks!

carp-netglass-hand18m2sec-combo

carp-netglass-hand18m2sec-combo

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale