Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste karper molens

Weet jij ook niet welke karper molen je moet kopen? Maak dan een keuze uit de meest verkochte karper molens van de afgelopen tijd. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende forums en winkels en ook mijn vismaat zodat jij makkelijker kunt kiezen uit de beste karper molens. 

Karper molens

Karper molens zijn er in veel soorten en maten, het kiezen van de juiste karper molen is erg belangrijk. Je hebt de keuze uit verschillende soorten karper molens vrijloopmolens (baitrunners), big pit karper molens en molens met een slip voorop of achterop. Tijdens het drillen van je karper word er veel van je molen gevraagd. En moet je dus wel kunnen vertrouwen op je karper molen. Je kan gaan voor een vrijloopmolen (baitrunner), big pit molen of voor een karper molen met de slip voor- of achterop. Maar welke molen past het beste bij jouw type karpervissen?
Bij het kiezen van een karper molen moet je met verschillende dingen rekening houden. Denk goed na over waar je het meest gaat karpervissen en pas hier de grootte van de molen en je lijn capaciteit op aan. Als je vooral op grote afstanden vist kies dan voor een molen met veel lijncapaciteit en een grote inhaalsnelheid. Vis je vooral op kleine wateren of kanalen dan kan je al snel uit de voeten met een wat kleinere molen met minder lijn capaciteit.

karper molens

karper molens

VRIJLOOP EN BAITRUNNER MOLENS

De meest gebruikte molen voor het karpervissen is de vrijloopmolen (baitrunner). Deze molen heeft een dubbele slip wat een groot voordeel is bij het statisch karpervissen. Met de slip op de achterkant van de molen stel je het vrijloopsysteem in om de weerstand te bepalen bij een run. De slip voorop op de molen is de normale slip hier stel je de weerstand mee in voor het drillen van de karper. Stel de slip voor het vrijloop systeem niet te strak dan heb je de kans dat de karper de hengel uit de steun trekt. Bij een aanbeet pak je de hengel op en draai je aan je molen hiermee schakel je over van het vrijloop systeem naar de normale slip.

Voordelen en nadelen:

 • + Geschikt om op grote afstand te vissen
 • + Handig in gebruik
 • + Verkrijgbaar in verschillende maten
 • - Meestal wat duurder

BIG PIT KARPERMOLENS

Ga je op grote afstanden vissen en kies je niet voor een vrijloop molen dan moet je kiezen voor een big pit molen. Big pit karper molens hebben een
zeer hoge en grote spoel met erg veel lijncapaciteit en een zeer hoge inhaalsnelheid. Een big pit karper molen heeft dus geen vrijloop systeem draai dus je boven slip open als je de karperhengel op de steunen of rodpod legt. Vergeet ook niet de slip dicht te draaien bij het aanslaan en drillen van de karper. Door dit te vergeten kan er een zogeheten pruik ontstaan van je karperlijn en word de karper zo goed als zeker verspeeld.

Voor en nadelen

 • + Zeer geschikt om op grote afstand te karpervissen
 • + Wat minder handig in gebruik
 • + Hoge inhaalsnelheid
 • - Geen vrijloopmolen (baitrunner)

SLIP VOOROP OF ACHTEROP?

Dit zijn de zelfde type molens als de big bit karper molens alleen niet geschikt om op grote afstanden te vissen. Deze worden dan ook bijna nooit gekozen om statisch te karpervissen. Maar wel veel gebruikt bij het struinend of penvissen op karper. Deze molens zijn er vaak in veel verschillende formaten zo vind je altijd een geschikt formaat bij je karperhengel.

De nadelen en voordelen zijn:

 • - Niet geschikt om op grote afstand te karpervissen
 • - Niet om statisch te karpervissen
 • + Simpel in gebruik
 • - Lage inhaalsnelheid
 • - Geen vrijloopmolen (baitrunner)

BESTE MERKEN KARPER MOLENS

De beste karper molen is moeilijk te bepalen en is heel afhankelijk van je type karpervisserij in de hengelsport. Je kan zelf de beste karpermolen bepalen door te kijken naar de lijncapaciteit die je nodig hebt, het gewicht van de karper molen en het aantal kogellagers. Verder is de inhaalsnelheid en het type slip erg belangrijk. Kijk verder voor de beste karper molens of er ergens speling zit en of er vrije (terug) slag in de slinger zit. Dat is allemaal veel belangrijker dan bijvoorbeeld de prijs van de beste karper molen.

KARPERMOLENS KOPEN

Je kan bij ons vele soorten karper molens kopen van alle karper merken en soorten. Al de karper molens zijn van zeer goede kwaliteit en zijn door onze karpervissers vele malen getest. Zo hebben wij karper molens met en zonder vrijloop systeem (baitrunner) te koop. Alle karper molens zijn zeer scherp geprijsd en natuurlijk krijg je een leuke korting bij de aanschaf van twee of meer karper molens!

spro-black-pit

spro-black-pit

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale