Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Karperhaken

Weet jij ook niet welke karperhaken je moet kopen? Kies er dan één van de beste karperhaken waar de afgelopen tijd de meeste karpers mee zijn gevangen. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende forums, winkels en mijn vismaat en kies zelf naar eigen smaak jouw keuze voor de beste karperhaken en vang meer karpers. 

Karperhaken met en zonder weerhaak

Een goede maat en vorm karperhaken die voldoende scherp is kan het verschil maken tussen wel of niet beet hebben. Karpervissen is een sport waarbij je soms aardig wat geduld moet hebben. Wanneer je na een poos wachten eindelijk beet kunt hebben is het dan ook belangrijk dat je ten alle tijden op scherp staat, zodat je vis er niet alsnog vandoor gaat. Niet alleen jijzelf dient op scherp te staan, maar ook je karperhaak. Een goede maat en vorm karperhaak die voldoende scherp is kan het verschil maken tussen wel of niet beet hebben. In de huidige blog worden de volgende thema's besproken met betrekking tot karperhaken: algemene info over karperhaken het oog, punt, schacht, vorm, afwerking, karperhaken de soorten, haak maten, afwerking karperhaken met zonder weerhaak, haken slijpen en karperhaken merken. Lees hier dus alles wat jij moet weten over de beste karperhaken!

karperhaken voor het karpervissen

Algemene info over karperhaken het oog, punt, schacht, vorm, afwerking

Karperhaken bestaan uit een haakoog, een haakpunt, een haaksteel (ook wel 'schacht' genoemd) en een haakbocht en karperhaken zijn afgewerkt met of zonder weerhaak (zie 'afwerking karperhaken met zonder weerhaak'). De positie en vorm van de onderdelen van een karrperhaak zijn bepalend voor welke situatie de haak het beste gebruikt kan worden (zie 'karperhaken de soorten').
 • Haaksteel: Wanneer de haaksteel iets gebogen is, bevordert dit het indraaien. Wanneer je vist met pop-ups kun je echter beter kiezen voor een rechte steel.
 • Haakpunt: Haakpunten van karperhaken kunnen recht zijn of lichtelijk naar binnen gebogen. Bij een haak met een rechte haakpunt heb je als voordeel dat je een goede kans op inhaken hebt. Echter is een nadeel van een rechte haakpunt dat je niet veel grip hebt. Net zo snel als dat je inhaakt kun je de vis dus ook weer kwijtraken. Wanneer de haakpunt iets naar binnen gebogen is, kan de vis zich minder goed losmaken als je beet hebt. Echter heb je in eerste instantie wel relatief iets minder snel beet.
 • Haakbocht: Bij een grote haakbocht is de kans op het uitscheuren van de lip van de karper kleiner dan bij een kleine haakbocht.
haakpunt

Karperhaken de soorten

Er zijn verscheidene soorten karperhaken. Het is niet eenduidig te zeggen welke haken de beste karperhaken zijn. Dit is namelijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur, het soort aas dat je gebruikt, het soort water waar je gaat vissen met een zachte of harde bodem en de watertemperatuur. De eigenschappen van een haak zoals het type haaksteel, haakbocht, haakoog, haakpunt en het wel of niet bezitten van weerhaken kunnen bepalend zijn. Wat echter de ideale variant hierin is verschilt dus per situatie. Hier volgt een beschrijving van bekende soorten karperhaken: de chod haak, de long shank haak, de wide gape haak, de klauwhaak, de curve shank haak en de anti eject haak.

soorten karperhaken

Chod haak

Chod haken zijn te gebruiken in combinatie met chod rigs en hinged stiff rigs. Kenmerkend voor deze haken is dat het haakoog wat naar buiten is gericht.

Long shank haak

De long shank haak kenmerkt zich door een lange haaksteel, met een kleine haakbocht. Deze combinatie leidt ertoe dat wanneer de aas wordt opgenomen door de karper, de haak (zeer!) snel en fel naar beneden wordt getrokken. Hierdoor is voorzichtigheid bij het gebruik van deze haak vereist. Gebruik de haak zeker niet bij obstakel vissen (kans op inscheuren van de bek!), maar alleen bij een rustige dril. Ook bij hoge watertemperaturen kun je deze haak beter niet gebruiken (bij zachte bekken van de vis door de hoge watertemperatuur zorgt de haak ook eerder voor schade). Combineer de haak daarnaast alleen met een korte onderlijn (van maximaal 15 centimeter). Bij een langere onderlijn zal de haak veel te diep in de bek van de vis prikken.

Wide gape haak

De wide gape haak heeft zoals de naam al zegt een grote haakbocht. De haakpunt is iets naar binnen gebogen. Deze twee eigenschappen zorgen er samen voor dat je diep in de onderlip kunt prikken.

Klauwhaak

De klauwhaak kenmerkt zich door een wijde haakbocht en een rechte steel en recht oog. De haakpunt van deze haak is iets naar binnen gedraaid. De haak heeft niet de beste draai-eigenschappen. De klauwhaak is een haak die echter veel houvast geeft in situaties waarbij constante druk op de haak gehouden moet worden, zoals bijvoorbeeld wanneer een karper in wier terecht is gekomen en je dus extra druk moet zetten om te zorgen dat deze niet ontsnapt. De haak is geschikt in combinatie met een korte onderlijn. Ook komt de haak goed van pas in wateren waar de karpervissen een zachte bek hebben. (Een karper heeft een harde of zachte bek afhankelijk van het soort voedsel dat wordt gegeten, het soort bodem van het water en de watertemperatuur. Bij modderbodems hebben karpervissen bijvoorbeeld relatief zachte bekken. Dit geldt ook bij hoge watertemperaturen en bij het eten van voornamelijk zacht voedsel).

Curve shank haak

De curve shank haak wordt gekenmerkt door een haaksteel die wat gebogen is. Bij deze haak hoef je niet meer aan de slag met krimpkous om hem te verlengen. Het line aligner effect is namelijk al aanwezig. Deze haak is zeer breed inzetbaar. Dat komt omdat het de goede eigenschappen van een rechte haakpunt en een klauwhaak beide heeft. Ook is het geschikt voor obstakel visserij.

Anti eject haak

De anti eject haak is zeer geschikt voor drilsituaties. De vis komt namelijk nog moeilijk los wanneer deze eenmaal is aangehaakt. Deze klauw-vormige haak heeft een korte steel. Goed te combineren met een combinatie onderlijn of een soepele onderlijn.

 

Haak maten

Karperhaken zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Hoe hoger het cijfer waarmee de maat wordt aangeduid, hoe kleiner de haakmaat. Een karperhaak van maat 2 is dus bijvoorbeeld groter dan een karperhaak van maat 4. De meest gebruikte haakmaat is maat 6. Deze maat is over het algemeen breed toepasbaar. Naast maat 6 zijn ook de net iets kleinere maat 8 en de net iets grotere maat 4 populaire maten. Veel mensen gaan uit van het idee dat je voor grotere vissen een grotere haak nodig zal hebben. Dit klinkt in eerste instantie logisch, maar in de praktijk gaat dit idee niet op. Juist de wat kleinere karperhaken zijn vaak geschikt om een goede vangst te creëren. Dit komt omdat relatief kleinere haken vaak sneller en op de juiste positie kunnen inhaken in de onderlip van de karper. Het is daarentegen wel belangrijk om de haakmaat af te stemmen op de grootte van je lokaas. Als je een relatief grote boilie hebt, dan is een kleine haak soms niet voldoende om ervoor te zorgen dat de vis daadwerkelijk aanhaakt. Wanneer je toch graag je relatief kleine haak gebruikt in plaats van een grotere haak aan te schaffen is het een alternatief om de hair iets te verlengen. Hiermee zorg je dat je haak alsnog voldoende kan indraaien om te zorgen dat de karper aanhaakt. Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk om te zorgen dat je haak zo onzichtbaar mogelijk is voor de karper. Een relatief kleinere en minder zware haak heeft in dit opzicht dus een voordeel ten opzichte van grotere en zwaardere haken. Een nadeel van een relatief kleine haak kan zijn dat het soms lastig is om een deze met je vingers te verwijderen. Daarvoor heb je vaak een tangetje nodig om de haak goed beet te kunnen pakken. Een grote haakmaat kan voordelig zijn wanneer je veel kracht moet kunnen zetten. Denk hierbij aan obstakelvisserij. Grotere haken zijn vaak wat steviger en dus geschikter voor deze situaties. Echter zijn er ook kleine karperhaken die van zeer sterk materiaal zijn gemaakt waardoor je met deze relatief kleine haken in zulke situaties toch voldoende druk kunt uitoefenen. Sommige vissers kiezen er daarnaast voor om de haak iets te verlengen door middel van een line aligner of door zelf een stuk krimpkous te verhitten en te verbuigen. Door het (op de juiste manier) verlengen kan de haak vervolgens beter indraaien in de richting van de onderlip van de karper.

karperhaak maten

Afwerking karperhaken met zonder weerhaak

Er zijn in de hengelsport karperhaken met weerhaak te verkrijgen, maar ook haken die weerhaakloos zijn. Een weerhaak kan voordelig zijn omdat het ervoor zorgt dat de vis minder kans heeft om zich los te wrikken wanneer je deze aan het binnenhalen bent en je aas blijft middels een weerhaak ook beter zitten aan de haak. Een nadeel van een haak inclusief weerhaak is echter dat het bij deze haken lastiger is om te onthaken. Bij sommige Nederlandse wateren is het vissen met een haak inclusief weerhaak verboden. Bij enkele van deze wateren is het wel toegestaan om te vissen met een dichtgeknepen weerhaak. Onder fanatieke karpervissers bestaat een levend debat met voor- en tegenstanders van weerhaken. Tegenstanders pleiten voor het argument dat weerhaken voor onnodige schade aan de karper zorgt. Voorstanders zijn vooral blij met het feit dat weerhaken de kans vergroten dat je beet hebt. Tegenwoordig worden veel karperhaken dan ook gemaakt met een 'micro barb' (zeer kleine weerhaakjes), waarbij het positieve effect behouden wordt maar wat minder schadelijk voor de vis is. Bij veel wateren waar weerhaken verboden zijn, mag je wel vissen met deze micro barbs.

Haken slijpen voor scherpe karperhaken

Scherpe karperhaken zijn vereist om ervoor te zorgen dat de haak diep genoeg in de onderlip van de karper haakt. Wanneer dat niet lukt omdat je haak niet scherp genoeg is loop je het risico dat je vis weer ontsnapt. Karperhaken kunnen om allerlei redenen bot zijn geworden, bijvoorbeeld omdat bij het binnenhalen de haak langs stenen af schuurt of door stromingen. Rechte haakpunten worden over het algemeen sneller stomp, omdat deze eerder iets raken tijdens het binnenhalen. Het is verstandig om elke keer dat je gaat vissen vooraf even goed te controleren of je haak nog scherp genoeg is. Voor het scherp houden van je haak is het handig om een hakenslijper aan te schaffen. Een nadeel van het slijpen is echter wel dat je de coating er dan een stuk vanaf schuurt, wat de haak weer kwetsbaar maakt om te gaan roesten. Bij iedere winkel of webshop waar je terecht kunt voor karpervisserij spullen kun je over het algemeen wel een hakenslijper kopen. Echter kun je met een diamantvijl of stukje schuurpapier ook al aan de slag. De focus op scherpte van de haak is de laatste jaren een ware trend te noemen. Fabrikanten en consumenten zijn steeds meer gefocust op aanpassingen die ervoor zorgen dat de punt niet onnodig bot wordt (denk aan per één stuk verpakken, hook caps ter bescherming en concurrentie tussen aanbieders die op chemische wijze geslepen haken of handgevijlde haken op de markt brengen om te concurreren met elkaar en in te spelen op de vraag).

Karperhaken merken Gamukatsu, Fox, Korda, Avid Carp en PB Products

De karperhaken merken Gamukatsu, Fox, Korda, Avid Carp en PB Products staan bekend als A-merken karperhaken van goede kwaliteit. PB Products is een Nederlands merk. Bij aankoop van karperhaken zul je vaak betalen voor een pakketje van ongeveer 10 stuks. Hier volgt een opsomming van enkele van de beste karperhaken met beschrijving:

Gamukatsu karperhaken

Gamakatsu-haken
 • Gamakatsu Power Carp Hair Rigger Barbless: Deze zwarte karperhaak van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 8, 10, 12, 14 en 16. Deze haak heeft geen weerhaak. De haak is zeer geschikt voor het karpervissen omdat het een grote kans op inhaken biedt doordat het oog van de haak in een perfect geschikte hoek op de haaksteel staat (45 graden). De lijn trekt dan de haak omhoog en je karper is gevangen.
 • Gamakatsu Power Carp Hair Rigger Light: Deze zwarte haak van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 10, 12, 14, 16 en 18. Wanneer je kiest voor haakmaat 10, is deze haak voorzien van een weerhaak. Wanneer je kiest voor een van de overige haakmaten (12, 14, 16 of 18), kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De naam van deze haak verwijst naar het lichte gewicht van de haak. De haak is licht omdat het is gemaakt van een dun draad. Dit materiaal is echter wel sterk.
 • Gamakatsu Power Carp Flatted Eye: Deze haak van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 10, 12, 14, 16 en 18 en voorzien van een bledje. Deze scherpe haak is uitermate geschikt wanneer je het gemunt hebt op de grotere karpervissen.
 • Gamakatsu G-special Carp: Deze grijs/zilvere karperhaak met montage van een bledje van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 12, 14 en 16. De haak heeft een weerhaak. De kleine haakmaten maken het subtiele karpervissen mogelijk.
 • Gamakatsu LS-2210G: Deze gouden haak met montage van een bledje van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6, 8, 10, 12 en 14. De haak heeft een grote bocht en een weerhaak. De grote haakbocht is voordelig wanneer je de kans op het losschieten van de karper wilt minimaliseren en wanneer je graat met groot lokaas vist.
 • Gamakatsu LS-3320: Deze gouden haak met montage van een bledje van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6, 8, 10 en 12. De haak heeft een weerhaak. Het is een zeer sterke haak. De haakbocht is ruim en de punt van de haak loopt iets naar binnen. Het voordeel hiervan is dat het de kans op het uitscheuren van de bek van de karper minimaliseert.
 • Gamakatsu LS-3310G: Deze brons/gouden haak met montage van een bledje van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 1, 2, 4, 6, 8, 10, 12 en 15. Alle haakmaten hebben een weerhaak. Deze haak is een goed voorbeeld van een haak die vaak goed inzetbaar is en geschikt is voor verscheidene typen karpervissers.
 • Gamakatsu G-Carp Long Shank Hook: Deze zwarte haak van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6 en 8. Alle maten hebben een weerhaak. De haak staat bekend als een goede 'inhaker'.
 • Gamakatsu A1 Team Feeder Fine Feeder: Deze zwarte haak met montage van een bledje van het merk Gamakatsu is verkrijgbaar in de haakmaten 6, 8, 10, 12, 14 en 16. Alle haakmaten hebben een weerhaak. De naam van de haak refereert naar de kenmerkende voorzichtige benadering van de karper. Wanneer een relatief schuwe karper telkens erg voorzichtig iets van het aasvoer probeert te pakken, voelt de vis bij deze haak niet gelijk de haak. Wanneer het vertrouwen van de karper zo gewonnen wordt, optimaliseer je met deze haak de kans dat ook deze vis uiteindelijk gevangen kan worden.

Avid karperhaken

 • Avid CRV Curve Hook: Deze zwarte curved haak van het merk Avid Carp is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6, 8 en 10. Wanneer je kiest voor haakmaat 4 is deze haak voorzien van weerhaak. Wanneer je kiest voor haakmaat 6 is dit niet het geval. Bij een keuze voor haakmaat 8 of haakmaat 10 kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De vorm van de haak zorgt ervoor dat de haak snel kan draaien. De haak is voorzien van een coating die niet glimt. Dat maakt de kans dat de karper afgeschrikt wordt kleiner.
 • Avid WDG Wide Gape Hook: Deze zwarte wide gape karperhaak van het merk Avid Carp is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6, 8 en 10. Wanneer je kiest voor haakmaat 4 of 6, zit daar geen weerhaak bij. Wanneer je kiest voor haakmaat 8 of 10 kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. Net als bij de bovengenoemde Gamakatsu LS-3320 is de Avid WDG Gape Hook een haak die de kans op het uitscheuren van de bek van de karper zo klein mogelijk maakt. Dit komt door de grote haakbocht van deze haak. Kies voor deze haak indien je gaat karpervissen met warme watertemperaturen of andere omstandigheden die de bek van de vis relatief zacht maken. Ook voor obstakelvisserij waarbij goed druk zetten vereist is maak je een goede keuze als je voor deze haak gaat.
 • Avid LSK Long Shank Hook: Deze zwarte long shank haak van het merk Avid Carp is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6, 8 en 10. Bij al deze haakmaten kun je de keuze maken tussen een haak met weerhaak of zonder weerhaak. Bij deze haak staat het oog recht op de steel van de haak. Deze haaksteel is overigens erg lang bij deze haak. Het voordeel hiervan is dat snelle inhaking mogelijk is.
 • Avid CHD Chod Hook: Deze zwarte chod haak van het merk Avid Carp is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6, 8 en 10. Bij alle haakmaten heb je de mogelijkheid om zelf te kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De haakoog van deze haak is ietwat naar achteren gebogen. De haak is gemaakt van erg sterk materiaal en is door positie van de haakoog erg geschikt om te gebruiken in combinatie met een onderlijn van stijf onderlijn materiaal.

Fox karperhaken

fox karperhaken
 • Fox Edges Curve Medium: Deze zwarte haak van het merk Fox is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 5, 6 en 8. Wanneer je kiest voor haakmaat 2, 4, 5 of 6 is de haak voorzien van weerhaak. Wanneer je gaat voor haakmaat 8, kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De coating is matzwart. De haak heeft een rechte haakpunt en het oog van de haak is naar binnen gebogen. De naam 'curve medium' verwijst naar de medium gebogen vorm van de haak. Het Fox Edges assortiment biedt overigens ook de 'Fox Edges Curve Short' variant.
 • Fox Edges Stiff Rig Beaked: Deze zwarte karperhaak van het merk Fox is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 5, 6, 7, en 8. Wanneer je kiest voor haakmaat 2, 4, 5 of 7, bevat de haak een weerhaak. Wanneer je kiest voor haakmaat 6 of haakmaat 8, kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De haak is gemaakt van erg sterk lichtgewicht materiaal en heeft een matzwarte coating.
 • Fox Edges Stiff Rig Straight: Deze zwarte haak van het merk Fox is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 5, 6, 7 en 8. Wanneer je kiest voor haakmaat 4, 5 of 7, bevat de haak een weerhaak. Wanneer je kiest voor haakmaat 6 of 8, kun je zelf kiezen of je voor een variant met of zonder weerhaak wilt gaan. De haak is net als bovenstaande variant 'Fox Edges Stiff Rig Beaked' gemaakt van erg sterk lichtgewicht materiaal. Echter verschilt deze 'straight' variant hiervan door de kenmerkende rechte punt van de haak, terwijl de 'beaked' variant een klauwpunt heeft.
 • Fox Edges Zig and Floater: Deze zwarte karperhaak van het merk Fox is verkrijgbaar in de haakmaten 6 en 10. Beide maten zijn verkrijgbaar met weerhaak. Enkel haakmaat 6 is echter verkrijgbaar zonder weerhaak. Deze haak heeft een dunnere draad ten opzichte van de andere haken van het Fox Edges haken assortiment. De haak heeft een mat-zwarte coating.
 • Fox Edges Curve Shank: Deze zwarte haak van het merk Fox is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 5, 6, 7 en 8. Wanneer je kiest voor haakmaat 2, 4, 5 of 7, bevat de haak een weerhaak. Bij haakmaat 6 of 8 kun je kiezen tussen de variant met weerhaak of de weerhaakloze variant. Het is een sterke, maar lichte haak met een rechte punt en een haakoog die wat naar binnen gedraaid is.

Pb karperhaken

pb karperhaak
 • PB products Super Strong Aligner Hook: Deze zwarte haak van het merk PB Products is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6 en 8. Al deze haakmaten hebben een weerhaak. De haak is enorm sterk en heeft een korte haaksteel. De haak is geschikt voor de obstakelvisserij, omdat je op deze haak goed druk kunt uitoefenen.
 • PB products Curved KD-Hook: Deze zwarte haak van het merk PB Products is net als de bovengenoemde variant haak van het merk verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6 en 8, waarbij ook allen inclusief weerhaak. Deze haak is razendsnel en doelgericht in het indraaien door de sterke buiging van de haak, wat ook wel sterke 'curve' wordt genoemd.
 • PB Products Brigde Beater Hook: Deze haak van het merk PB Products is verkrijbaar in de haakmaten 2, 4 en 6. Deze haak is geschikt voor de obstakel visserij. Met deze haak minimaliseer je de kans dat je karper zich na de vangst weer gaat loswrikken.
 • PB Products No Escape Long Shank Hook: Deze donker-bruine haak van het merk PB Products is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4 en 6. Alle haakmaten bevatten een weerhaak. De haak bevat een mat-bruine coating. Bij deze haak is het erg belangrijk dat je als karpervisser let op het juiste gebruik, zodat je de karpervis niet onnodig schade aanricht. Om dit te voorkomen dien je deze haak te gebruiken in combinatie met een onderlijn die 15 cm of korter is. Ook dient de ruimte tussen de bocht van de haak en de boilie op z'n minst 1,5 centimeter te zijn. Gebruik deze haak zeker niet ten behoeve van obstakelvisserij. Wanneer drillen nodig is, kun je beter niet deze variant haak gebruiken. De haak heeft als sterke eigenschap dat het snel en sterk kan draaien. Dit is bij deze haak zelfs het geval zonder gebruik van krimpkous.
 • PB Products Anti Eject Hook: Deze zwarte haak met matte donker-bruine coating van het merk PB Products is verkrijgbaar in de haakmaten 4, 6 en 8. Alle haakmaten hebben een weerhaak. Combineer deze haak met een onderlijn van soepel onderlijn materiaal. De haak is geschikt voor drilsituaties. Wanneer je ervoor wilt zorgen dat deze haak beter kan indraaien is het verstandig om een line aligner toe te voegen met behulp van krimpkous. Wanneer de haaksteel daar iets langer van wordt profiteer je van betere draai-eigenschappen.

Korda karperhaken

korda karperhaak
 • Korda Long Shank X: Deze karperhaak van het merk Korda is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6, 8, 10 en 12. Alle haakmaten hebben een weerhaak. De haak is zeer geschikt voor gebruik in wateren waar de karpervissen moeilijk te vangen zijn omdat ze zeer goed zijn in het ontlopen van de lokaas. De haak heeft een rechte punt en het oog van de haak is lichtelijk naar binnen gebogen.
 • Korda Wide Gape X: Deze haak van het merk Korda is de iets sterkere variant van de 'gewone' Korda Wide Gape. Deze uitvoering is gemaakt van iets dikker draad, wat ervoor zorgt dat de haak nog sterker is. De haak is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6, 8 en 10. De haak is door zijn sterkte zeer geschikt voor obstakelvisserij.
 • Korda Kurv Shank: Deze haak van het merk Korda is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6, 8, 10 en 12. De haak is zowel verkrijgbaar in een variant met weerhaak als zonder weerhaak. Dit geldt voor alle haakmaten. De haak bevat het 'line aligner effect' waardoor verlengen met krimpkous niet meer nodig is. Wanneer de karper eenmaal is aangehaakt, krijgt hij zich bij deze haak niet zomaar meer los.
 • Korda Choddy Hook : Deze karperhaak van het merk Korda is door het chod model zeer geschikt voor moeilijke omstandigheden zoals tijdens drilsituaties. De haak met gebogen haakpunt is verkrijgbaar in de haakmaten 2, 4, 6, 8 en 10. 

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale