Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste beetmelders 2024

Weet jij ook niet weke beetmelders je het beste kunt kopen? Kies er dan één van de beste beetmelders van de afgelopen tijd. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende winkels en forums om voor jou de keuze uit de lijst met beste beetmelders makkelijker te maken. 

Beetmelders

Bij het statisch vissen op karper zijn beetmelders een artikel waar je niet zonder kunt. De beetmelder word onder de karpervissers ook wel een pieper of optonic genoemd. De beetmelder schroef je op de bankstick of je rodpod laat je doormiddel van een geluid en licht signaal weten of je lijn die door de beetmelder loopt word verplaatst. Dit word bij de meeste beetmelders gedetecteerd doordat het wieltje gaat draaien waar de hoofdlijn overheen loopt. Je kan bij de meeste beetmelders verschillende opties instellen of in verschillende varianten kopen. Denk hierbij aan de volgende opties:

  • Geluid (harder Zachter)
  • Toon (Hoger en Lager)
  • Gevoeligheid (Hoe snel de beetmelder afgaat)
  • Ledjes ( Verschillende kleuren)
  • Waterdicht ( De waterdichtheid spatwaterdicht, ip67)
  • Batterijen ( Het type batterij)
  • Ontvanger (de mogelijkheid een ontvanger aan te sluiten)
  • Output (voor verlichte swinger of hanger)

Kijk voordat je een beetmelder aanschaft altijd goed naar deze opties meestal kan je deze achteraf niet wijzigen of bij kopen.

beetmelders

beetmelders

BEETMELDERS SET

Beetmelders set zijn meestal 2, 3 of 4 beetmelders in combinatie met een ontvanger ook wel receiver genoemd. De ontvanger of receiver ontvangt het signaal van de beetmelders en geeft deze direct weer door een geluid, tril, en of lichtsignaal. Het grote voordeel hiervan is dat je wat verder van je hengels kan gaan zitten in bijvoorbeeld je tent of onder je paraplu. De meeste beetmelder sets zijn er in de combinatie 2+1, 3+1 of 4+1. Dit zijn dit dan 2, 3 of 4 beetmelders in combinatie met een ontvanger (receiver). Tegenwoordig zijn alle nieuwe beetmelders sets met een draadloze ontvanger te koop. Wat oudere modellen op de tweedehands markt kunnen nog wel eens met een draadje zijn.

BEETMELDERS MET ONTVANGER

Weet je nog niet of je een beetmelder met onvanger nodig hebt? Je kan ook losse optonic kopen waar je later een ontvanger (receiver) op aan kan sluiten. De beetmelders met ontvanger zijn over het algemeen wel een stukje duurder in vergelijking met beetmelders waar je geen ontvanger op kan aan sluiten. Vis je nooit in de nacht of ver van je hengels kies dan voor een beetmelder zonder ontvanger. Ben je een echte nachtvisser vis je vaak ver van je hengels of wil je stil vissen kies dan voor beetmelders met een ontvanger.

DE WATERDICHTHEID

Zoals je kunt lezen heb je een groot aantal keuzes waar je op moet letten bij het aanschaffen van beetmelders. Bij dit alles is de keuze of de beetmelder waterdicht is ook een zeer belangrijke optie. Je hebt verschillende soorten waterdichtheid. Zo is bij de ene beetmelder waterdicht bij een regenbui en bij de andere kan hij onderwater gehouden worden. Deze keuze is ook weer heel persoonlijk. Karper je vaak op rivieren bij ep en vloed kies dan voor beetmelders die ook waterdicht zijn onderwater. Zit je altijd op een grasveld dan is een spat waterdichte beetmelder al meer als voldoende.

BESTE BEETMELDERS

De beste beetmelder voor tijdens het karpervissen is heel persoonlijk vooral omdat niet iedereen de beetmelders onder de zelfde omstandigheden gebruikt.
Kies een pieper die bij jouw wensen past zo heb je voor jouw karpervisserij altijd de beste beetmelder. Laat je dus vooral niet beïnvloeden door onnodige opties die alleen de prijs maar op drijven. Meestal gebruik je al deze opties toch niet. De beste beetmelder is de beetmelder die afgaat als je beet hebt en weinig of geen valse meldingen geeft.

BEETMELDERS KOPEN

Je kan bij ons in de hengelsport winkel vele soorten beetmelders kopen van alle gangbare merken en types. Al de beetmelders zijn van zeer goede kwaliteit en zijn super handig in gebruik. Zo hebben wij losse piepers en beetmelder sets ook voor bijpassende swingers en hangers zit je bij ons goed. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen en natuurlijk een korting bij de aanschaf van twee of meer sets!

bite-alarm-q1-x

bite-alarm-q1-x

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale