Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

De Beste Karperboeken van 2024

Om je zoektocht naar een goed karperboek iets makkelijk te maken hebben we de beste 5 karperboeken voor je op een rijtje gezet. Wij hebben deze karperboeken voor je gelezen en aan de hand van verschillende review bronnen deze lijst samengesteld. Zo kan je een weloverwogen keuze maken zodat je altijd een goed karperboek aanschaft alvast veel leesplezier!

Karperboeken

Een karperboek is zeer zeker een goede investering. Over het algemeen is het met boeken zo love or hate it en dit is ook met karperboeken het geval. De een houdt nu eenmaal van lezen terwijl de ander er een verschrikkelijke hekel aan heeft. Wanneer je wel tot de groep behoort die lezen leuk vind dan is het zeer zeker aan te raden om een karperboek aan te schaffen. Alleen al door de prachtige foto's die in veel van de bekende karperboeken staan wil je ze gewoon toevoegen aan je karper collectie. Er zijn zoveel verschilende soorten karperboeken te koop dat je wel even van tevoren moet kijken wat jou aanspreekt en wat je precies zoekt in het boek. Zo zijn er boeken op de markt met alleen maar puur de informatie over karpers maar zo vind je ook karperboeken waarin fantastische verhalen van verschillende auteurs worden beschreven over hun karperavonturen. Grote namen die geweldige karperboeken hebben geschreven zijn Rini Groothuis met onder andere het grote karperboek, de dunne lijn van Luc de Baets en natuurlijk de geweldige karper boeken geschreven door Alijn Danau. Er zijn gewoon zeker een aantal karper boeken die niet mogen ontbreken in je boekenkast. Hieronder worden de meest bekende karperboeken beschreven. 

Karperboeken


Karperboeken Alijn Danau

De beste auteur op het gebied van karperboeken is toch wel Alijn Danau. Op het gebied van karper verhalen is Alijn Danau zeer zeker de beste auteur. Wanneer je van verhalen over kapervissen houdt dan moet je echt een van zijn boeken hebben gelezen. Het bekendste karperboek en tevens een collectors item van Alijn Danau is het boek karperblues. Minstens zo mooi en goed zijn de karperboeken tegen de stroom in, in de naam van de vader, de zoon en HET HEILIGE BEEST en karper en andere muzen. 

Karperblues 

In het boek karperblues vertelt Alijn over zijn begin jaren als visser. Er staan onder andere bekende vissen van de circuit wateren in beschreven. Fantastische verhalen over de beleving, de gedrevenheid, het aanpakken en uiteindelijk ook het vangen van die grote, geweldige karpers. Ook worden er stukjes techniek beschreven en over teleurstellingen van het niet kunnen vangen van vissen. Het boek karperblues kwam zelfs op de markt met een tweede druk omdat er veel mensen zijn die dit geweldige karperboek graag in hun bezit wilde hebben. 

Karperblues

Tegen de stroom in

Eigenlijk is het karperboek tegen de stroom in een verlengstuk van karperblues. Ook in dit boek vertelt Alijn Danau weer over het belagen van de mooie grote karpers. De unieke samenwerking met andere karpervissers die samen op het zelfde water aan het vissen zijn en hun vangsten melden waardoor ze alles mooi in kaart kunnen brengen, de naam van de karper, vangstdata en het gewicht. Dit alles is zeer zeldzaam en maakt het boek tegen de stroom in tot een pareltje onder de karperboeken. 

Karper en andere Muzen

In dit boek staat een combinatie van technische en tactische aspecten samen met verhalen. Er staan handige en interessante tricks en tips in. Het is het derde boek van Alijn Danau en deze woordkunstenaar blijft op een zeer positieve manier verbazen. De sessiebeschrijvingen in het boek zijn werkelijk pareltjes. Een grote diepgang is een kenmerk van de verhalen. Hij beschrijft zijn geluk en gemoed, beschrijft tragiek en triomf en strooit met tips. Afgewisseld door pure poëzie, humor en ontroering. Vanaf de eerste regel weet dit boek te boeien en wil je het het liefst in een ruk uitlezen. 

In de naam van de vader, de zoon, en het heilige beest

Ook dit boek staat weer vol met prachtige verhalen. Er staan onder andere verhalen in beschreven van VBK wateren Heikant en Oasis, het waesmeer met zijn moeilijk te vangen grote vissen en ook over Duitsland staat er een prachtig verhaal in. Maar een groot deel van het boek gaat over Rainbow Lake. 

Bloed, Zweet En Granen

Het vijfde meesterwerk van Alijn is bloed, zweet en granen met zijn eigen schrijfstijl en is voorzien van een groot aantal prachtige foto's. Het boek omvat zijn vissers-leven waarin verschillende gigantische karpers op de mat zijn gekomen. Alijn heeft ook zeker niet stilgezeten als het over fotografie gaat en dit is al te zien aan de coverfoto van dit boek. Al geeft hij wel toe dat zijn (vis) vrienden hier vaak een handje mee helpen want dat klungelen met de camera is zeker niet zijn favoriete bezigheid. De schitterende foto's dagen je uit om het boek te gaan lezen. Wanneer je aan het eerste hoofdstuk begint wordt je werkelijk meegezogen in het verhaal. Je leeft mee met zijn belevenissen en avonturen en stoppen met lezen is eigenlijk gewoon onmogelijk. 

Karperboeken Alijn Danau

Karperboek Gejaagd door de karper

Het boek gejaagd door de karper kwam uit begin jaren 90 en staat vol met verhalen. In die tijd kwamen vijf vrienden bij elkaar Co Sielhorst, Dick Floor, Jan Junge, Joris Weitjens en Paul Naeff en bedachten dat het wel leuk zou zijn om een boek over karpers te schrijven. Technische handigheden, mooie verhalen samen met prachtige foto's werden gebundeld in een boek. Allen vertellen de vissers een eigen hoofdstuk in dit boek. Er staat onder andere de ontwikkeling van aas, de geschiedenis van de rig, obstakelvisserij en het penvissen in. Het karperboek gejaagd door de karper is een erg leuk en leerzaam boek om te lezen. 

Woord van zwijgen

Zo besloten twee andere Nederlandse vissende vrienden ook samen een boek te schrijven. Raymond Hakkert en Herwin kwint hebben de handen in een geslagen en hebben samen een mooi verhalenboek gemaakt. Woord van zwijgen is een lust voor het oog door alle prachtige foto's die er in het boek staan. De twee vrienden hebben samen met 12 andere vissers hun avontuur met een hoop humor en spanning op papier gezet. Vier jaar laten kwam er nog een ander boek van hun uit waarin ook andere gast vertellers aan het woord kwamen. Deze twee prachtige kaperboeken mogen dan ook zeker niet ontbreken in je boekenkast. 

Sprekende hengels van Ernesto Kamminga

Het was al jarenlang een droom van Ernesto om een boek te schrijven en heeft deze droom dan ook werkelijkheid laten worden met het fantastische karperboek sprekende hengels. Het boek is leerzaam en erg mooi geworden. Het is zeker een aanrader om te lezen wanneer je nog niet zo veel weet over vissen. Er staan prachtige meeslepende verhalen in samen met vele tactische en technische verhalen. Stuk voor stuk probeert hij maagdelijke karpers te vangen op unieke wateren en dit gaat zeker niet zonder slag of stoot. In het boek staat op onnavolgbare wijze uitgelegd hoe je echt een succesvolle karpervisser kan worden. Zonder twijfel is het het meest leerzame karper boek en bevat maar liefst acht hoofdstukken. Wanneer je op zoek bent naar een boek vol informatie om jouw visserij naar een hoger niveau te tillen dan moet je het boek sprekende hengels van Ernesto Kamminga zeker aan je boekenkast toevoegen. 

De dunne lijn van Luc de Baets

Het boek de dunne lijn ook wel de karperbijbel genoemd is toch wel een van de bekendste karperboeken. Dit dikke boek bevat geen onzin en staat vol met foto's van grote vissen en schitterende verhalen maar technische lectuur staat er in. Het boek is geschreven door onze zuiderbuur Luc de Baets toen hij eigenlijk helemaal klaar was in het karperwereldje en zich volledig bezig hield met wedstrijdvissen op witvis. In het boek vertelt hij prachtige verhalen en neemt hij soms zeker geen blad voor de mond. Dit boek is het eerste boek dat een collectors item is geworden. 

De dunne lijn

Speurtocht naar giganten

Evert Aalten is een naam die we als het over karper literatuur gaat zeker niet mogen overslaan. Evert Aalten is iemand die net als Rini Groothuis weet hoe je de (grote) karpers kon strikken en ook daadwerkelijk op de kant kreeg. Hij heeft zich veel in het maken van boilies verdiept. In het boek speurtocht naar giganten gaat het vooral over de Nieuwkoopse plassen en het ontstaan van de record vis. Vissers vertellen prachtige verhalen van enorme vissen die ze mochten vangen. Ze hielden elkaar ook echt op de hoogte van alle vangsten. Je kon zo goed zien dat de vissen alsmaar groter en zwaarden werden. Het boek bevat ook het verhaal van Naeffje en ook de verhalen van de jonge snuitjes van Roelof Schut en Franklin Broeckx komen voorbij. Als je van verhalen houd is dit boek zeker een aanrader!

Karperboek Karper In Zicht

Als we even terug gaan in de tijd dan stuurden karpervissers elkaar nog brieven en waren karperboeken de ultieme bron van informatie. Er is de laatste 35 jaar een hoop veranderd zo ook in de wereld van het karpervissen. Boeken zijn anno 2020 een schaars goed geworden. Gelukkig is er zo nu en dan iemand die opstaat in het karperwereldje om de vissers te verwennen met een dikke pil die vol staat met karperlectuur. Een echte oldskool visser is Rob Schneider, hij schreef 40 jaar geleden al artikelen en op Carp Zwolle toonde hij zijn meesterwerk: Karper in Zicht. Het boek bevat ruim 250 pagina's waarin Robert tips, inzichten, anekdotes en vangsten deelt. De woorden van Rob zijn: vanaf de vroege jaren 70 ben ik gevangen door de karpers en vooral om ze zelf te vangen. Het karpervissen heb ik in de loop der jaren meer zien veranderen dan andere visserijen. Het werd voor een groot publiek toegankelijk om te vissen op, en het vangen van karper. Menig auteur heeft zich sindsdien uitgesproken over diverse aspecten van het vissen op karper, met de een nog meer kennis dan de ander. Bepaald opvallend was dat de karper zelf, het dier als (organisme), met zijn gedrag, onderbelicht bleef over het algemeen. Onder alle omstandigheden in een seizoen levert het gedrag van het dier voor mij als visser over een karper stof tot nadenken. De betere gesprekken van mij met andere ervaren andere karpervissers gaan dan ook altijd over dat gedrag van de karper. Middels dit boek deel ik een aantal van die gedachten, en soms onbekende wetenswaardigheden. 

Beste Karperboeken

De beste karperboeken zijn over het algemeen online te bestellen maar helaas zitten er wel een aantal exemplaren die niet meer verkrijgbaar zijn. Mocht je toch graag een van de karper boeken willen die niet meer nieuw te koop is dan is het zeker aan te raden om de tweedehands websites in gaten te houden waaronder marktplaats. Op dit platform verschijnen geregeld karperboeken die nieuw nergens meer te vinden zijn. Ben je een echte karper fan en ben je gek op lezen dan mogen de beste karperboeken natuurlijk niet ontbreken in jouw boekenkast. Uiteraard wil je dan ook alle beste karperboeken in je bezit hebben. De beste karperboeken die er tot nu toe zijn uitgebracht zijn onder andere De Dunne Lijn, In de naam van de vader, de zoon en en het heilige beest, sprekende hengels, speurtocht naar giganten en zo zijn er nog veel meer. 

Karperboeken te koop

Waar zijn karperboeken te koop? Je kan ze kopen bij een fysieke boekhandel maar beter kan je even zoeken op internet want veel karper webshops verkopen ook karperboeken. De karperboeken die er te koop zijn staan vol met informatie, tips, tricks, prachtige verhalen en schitterende foto's. Het kopen van karperboeken is een goede investering, door het lezen van verhalen van anderen leer je namelijk heel veel. Karperboeken worden bijvoorbeeld ook tweedehands op marktplaats of bol.com aangeboden. Een aantal bekende karperboeken zijn niet meer nieuw verkrijgbaar maar door deze sites in de gaten te houden heb je toch nog kans om een exemplaar te scoren. 

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale