Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Hangers en Swinger

Weet jij ook niet welke Swingers en Hangers het beste zijn voor het karpervissen? Maak dan een keuze uit één van de beste swingers en hangers waar het afgelopen jaar het meeste mee gevist is. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende winkels en forums wat het eenvoudiger maakt voor jou om de juiste keuze maken uit de lijst van beste swingers en hangers. 

Hangers Karpervissen

Swingers en hangers zijn onmisbaar bij het statisch vissen op karper. Door gebruik te maken van een beetmelder zonder een swinger of hanger is de kans erg groot dat je beetmelder niet afgaat als de karper naar je toe komt zwemmen. Om dit probleem op te vangen zijn swingers en hangers uitgevonden. De swingers en hangers bevestig je aan de lijn voor de beetmelder waardoor de lijn naar beneden word getrokken als de karper naar je toe komt zwemmen, wat resulteert in het afgaan van de beetmelder.

swingers en hangers

swingers en hangers

KARPER SWINGER

Een karper swinger hang je dus aan je karperlijn om ervoor te zorgen dat je beetmelder afloopt bij een terugzakker. Ook is er een betere beetregistratie bij een aanbeet van de karper. Een groot voordeel van een karper swinger ten opzichte van een hanger is dat je minder last van valse piepjes hebt als het hard waait. De meeste karper swingers zijn voorzien van een gewicht dat je van voor naar achter kan schuiven. Dit gebruik je vaak als je last hebt van stroming of bij een zeer harde wind. Door het gewicht naar voren te schuiven maak je de karper swinger zwaarder waardoor deze stabieler blijft hangen. Ook zijn er in vrijwel alle swingers plaats voor een breekstaafje of betalight zodat je de karper swinger ook in het donker goed kan zien. Daarnaast zijn er ook swingers met een ingebouwd lampje die je laat branden door hem op de beetmelder aan te sluiten. (deze gaat branden als je beet krijgt)

De grootste voor en nadelen van de karper swingers

  • + Ideaal te gebruiken bij een harde wind.
  • + Makkelijk in te stellen op een zwaarder op lichter gewicht
  • + Te voorzien van licht.
  • - Duurder als een hanger

KARPER HANGER

Net al een swinger hang je een karper hanger aan je karperlijn om je beetregistratie te verbeteren tijdens een karper aanbeet. Met een karper hanger kan je op meer verschillende manieren karpervissen, denk hierbij bijvoorbeeld aan karpervissen met een slappe lijn. Het grootste nadeel ten opzichte van een karper swingers is dat je meer valse aanbeten hebt bij een harde wind. Wel kan je een aantal karper hangers verzwaren door er gewichtjes in of op te draaien, wat er weer voor zorgt dat je minder last van harde wind en of stroming zal hebben.

De grootste voor en nadelen van de karper hanger

  • + Erg gevoelig
  • + Goedkoop
  • - Meer valse aanbeten
  • - Moeilijker in te stellen.

KARPER HANGER OF SWINGER KOPEN

Je kan bij onze hengelsport winkel veel verschillende karper hangers en swingers kopen van een aantal verschillende bekende karper merken. Al de karper hangers en swingers zijn kwalitatief erg goed te noemen en de meeste worden ook door ons zelf gebruikt. Zo hebben wij karper swingers met licht en hangers die je kan voorzien van gewichten. Alle karper hanger en swingers zijn zeer scherp geprijsd. En krijg je een leuke korting als je er als één koopt!

karper-swinger-blauw

karper-swinger-blauw

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale