Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Karper pen dobbers

Weet jij ook niet welke karper dobbers jij moet kopen? Kies er dan één van de best verkochte karper dobbers van de afgelopen tijd. Deze gegevens hebben wij verzameld via verschillende winkels en forums en ook mijn vismaat kies zo zelf naar eigen smaak de beste karper dobber en vang nog meer karpers. 

Karper dobbers

Karpervissen met de karper dobber ook wel penvissen genoemd is een erg spannende en actieve manier van karpervissen. Bij het vissen met een karper dobber (penvissen) wacht je niet tot de karper naar je toe komt, maar ga je juist op zoek naar de karper. In een zeer korte tijd kun je meerdere stekken bevissen waardoor je vaak snel een karper vangt. Het grootste voordeel van vissen met een karper dobber is dat je veel gerichter en sneller karper stekken af kan gaan. Als je ergens een karper ziet zwemmen gooi je in en wacht je tot de karper dobber ondergaat!

KARPERVISSEN MET DOBBER

Voor je gaat beginnen met het karpervissen met de karper dobber maak je eerst een rondje langs het water. Je kijkt goed naar het water om een aantal hotspots (karper stekken) te bepalen en hier voor te voeren. Daarna gooi je enkele handjes voer op de karper stekken om de karper naar de stek te lokken. Door steeds op een andere voerplek te karpervissen geef je de karper de tijd en rust om je andere voerplekjes te ontdekken. Zo bevis je met je karper dobber elke stek een vijftien a twintig minuten. Op deze manier maak je in een zo'n kort mogelijke tijd de meeste kans om een karper te vangen met een karper dobber. 

karperdobbers

karperdobbers

KARPER DOBBER MONTAGE

Bij het penvissen bied je het aas op de bodem aan. Door de karper dobber (pen) langzaam zinkend uit te loden, weet je zeker dat het aas op de bodem ligt. Een karper dobber montage is heel simpel, voor de montage van de karper dobber heb je niet meer nodig dan een onderlijn of haak, dobber wat loodjes en stoppers. De montage van de karper dobber maak je als volgt

  1. Schuif eerst een rubberen stopper op je karper lijn. Hiermee bepaal je later hoe diep je karper dobber komt te staan.
  2. Rijg daarna de karper dobber op de karper lijn
  3. Knoop je onderlijn of haak aan de hoofdlijn.
  4. Knijp de loodjes om je dobber uit te loden (als je geen uitgelode karper dobber gebruikt)

Knijp op 15 centimeter vanaf de karperhaak een loodje. Breng daarboven loodjes aan tot de dobber of pen langzaam zinkt. De dobber stopt met zinken als het onderste loodje de bodem raakt. Schuif het stuitje hoger op de lijn, totdat de antenne van de pen een stukje boven water staat. Bij een aanbeet kan de karper dobber (pen) onder gaan en of schuin weglopen. Ook kun je een ‘opsteker’ krijgen, waarbij de karper dobber (pen) omhoog komt of zelfs helemaal plat op het water gaat liggen.

KARPERPENNEN KOPEN

Karperpennen (ook wel karper dobbers genoemd) zijn in verschillende gewichten en soorten te koop. Zo heb je karper dobbers (karperpennen) voor stilstaand water en stromend water. Ook bestaan er zogeheten zigg dobbers deze worden gebruikt om vanaf de bodem in verschillende waterlagen te karpervissen. Vaak zit de karper met warm weer in half water of de bovenste waterlaag. Met een zigg dobber kun je hier perfect vissen. Je kan bij ons in de hengelsport winkel vele soorten karper dobbers en pennen kopen van alle gangbare gewichten en soorten. Al de karper dobbers zijn van zeer goede kwaliteit en zijn uit voorraad leverbaar. Zo hebben wij ook uitgelode karper dobbers en pennen. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen en natuurlijk een korting bij de aanschaf van meer dan één stuk!

black-balsa

black-balsa

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale