Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Beste Karperlood

Weet jij ook niet welk karperlood je het beste kunt kopen? Kies er dan één uit de lijst met meest verkochte karperlood van de afgelopen tijd. Wij hebben deze gegevens verzameld via verschillende winkels en forums zodat de keus voor jou makkelijker is welk karperlood je het beste kunt kiezen. 

Karperlood

Vaak denken we alleen maar aan welk aas of rig moet ik gebruiken bij het karpervissen maar ook de loodkeuze is van super belang. Je zal maar te zwaar lood hebben gekozen en heel je rig is in de modder weggezakt. Ook is het gewicht en type lood erg belangrijk bij het ingooien en voor je aas presentatie. Het gewicht en type lood is dus ook erg belangrijk in de karpervisserij je zal je hengel maar in twee stukken gooien omdat je te zwaar lood hebt gekozen!

karperlood

karperlood

WARTEL KARPERLOOD

Bij wartellood zit de leadclip vast met een wartel aan het lood. Het handige is dat je het makkelijk kunt wisselen tussen verschillende gewichten. Met wartel karperlood kan je ver werpen, ook is het minder erg als je op zachte bodems vist omdat het lood los is van de lijn. Het grootste nadeel is dat de karper minder goed gehaakt word nu de karper niet direct de volledige weerstand voelt.

GRIPPA LOOD

Deze soorten karperlood zijn ontworpen met een heel specifiek doel in gedachten, zoals de naam al doet vermoeden is het om de bodem te grijpen en vast te houden, zelfs met een sterke stroming. De vorm is vergelijkbaar met die van een platte peer met aan weerszijden uitgesproken noppen. Perfect voor riviervissen of wateren waar onderstroming word ervaren. 
Nadelen: hoewel het grippa karperlood goed is voor het handhaven van lijnspanning op extreem bereik, moeten rigs op grote afstanden worden uitgevaren omdat verwerpen niet echt wil lukken door de slechte aerodynamica.

FLAT PEAR LEAD

Precies zoals de naam suggereert, is dit karperlood peervormig met twee platte, brede zijkanten boven en onder, die gericht zijn op het geven van de stabiliteit op de bodem in het water. Een multifunctioneel karperlood welke over het algemeen geschikt is voor de meeste vissituaties. Dit platte ontwerp vermindert de kans dat deze wegzakt in zacht slib of klei en biedt ook stabiliteit op harde grindgronden of hellingen. 
Nadelen is het niet super aerodynamische ontwerp waardoor je niet je maximale afstand kan gooien.

IN-LINE KARPERLOOD

Verkrijgbaar in alle vormen zoals alle genoemde karperloden alleen met één significant verschil. In plaats van dat het lood via een wartel aan de leadclip wordt bevestigd, gaat de hoofdlijn of de kabel door de binnenkant van het lood. De weerstand en het inhakings effect van dit type lood zijn direct, waardoor het ideaal is bij het vissen op karpers die zich tijdens het azen zeer weinig verplaatsen. 

flat-pear-lead-inline

flat-pear-lead-inline

GEWICHT KARPERLOOD

Het gewicht van het karperlood hangt af van de situatie. Moet je ver weg vissen? Is het stromend water? Is de ondergrond zacht, hard of zijn het kiezels? Als je vist op slootjes en op korte afstanden dan heb je aan licht karperlood voldoende. Ga je in meren en rivieren vissen of ver werpen dan kun je het beste kiezen voor wat zwaarder karperlood. Het is wel belangrijk dat de karperhengel het werpgewicht aankan.

  • 2lb hengel: werpgewicht tussen de 60-70 gram
  • 2.5lb hengel: werpgewicht tussen de 70-80 gram
  • 2.75lb hengel: werpgewicht tussen de 85-95 gram
  • 3lb hengel: werpgewicht tussen de 115-125 gram
  • 3.5lb hengel: werpgewicht tussen de 145-155 gram

TOPLOOD

Toplood is een extra stukje lood dat je aan de hoofdlijn hangt om er zeker van te zijn dat de lijn vlak over de bodem loopt. Toplood is in verschillende types te verkrijgen en kunnen je karper vangsten aanzienlijk verbeteren. De hoofdreden om toplood te gebruiken is om lijnzwemmers te voorkomen of watervogels die door de lijn kunnen zwemmen. Vis je op kanalen met scheepvaart, dan is toplood ideaal om de lijnen strak over de bodem te laten lopen. Ook kan een lijn de karper afschrikken, en daarmee ook andere karpers wegjagen. De meeste toploodjes klik je na het inwerpen heel eenvoudig aan je lijn en laat je deze over je lijn het water in glijden onder de top van je karperhengel.

KARPERLOOD KOPEN

Je kan bij ons in de hengelsport winkel alle soorten karperlood kopen van alle gangbare gewichten. Al het karperlood is van zeer goede kwaliteit en is super handig in gebruik. Zo hebben wij karper inline lood en wartel lood ook voor karper toplood ben je bij ons aan het juiste adres. Alles tegen onze zeer scherpe prijzen en natuurlijk een korting bij de aanschaf van grotere aantallen!

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale