Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

Alle benodigdheden om een hair rig te maken 

Hair Rig Maken

De 'Hair Rig' was de rig die letterlijk de geschiedenisboeken voor veel karpervissers zou herschrijven, en werd ontwikkeld door Len Middleton en Kevin Maddocks in Engeland in de late jaren '70. 
De uitvinding van de 'Hair Rig' verhoogde de vangst drastisch voor Len en Kevin. Een eenvoudige 'Hair Rig' kan worden gemaakt met behulp van hooklink materiaal met een 'knotless knot'. Het aas is op een 'Hair' gemonteerd, zodat de lengte van het hair kan worden aangepast aan de verschillende visomstandigheden.

Hair Rig Maken

Hair Rig Maken

Hair Rig Rig Montage

  1. Knip ongeveer 30cm van het hooklink materiaal af.
  2. Maak een kleine lus van ongeveer 1cm aan het uiteinde. (Hier wordt later de boilie aan bevestigd)
  3. Daarna schuif je een stukje silicone tube op het hooklink materiaal.
  4. Nu kan je de silicone tube over de karperhaak schuiven en de lengte van de hair bepalen. Bevestig hierna de haak met een knotless knot aan het hooklink materiaal.
  5. Schuif nu een anti tangle sleeve op het hooklink materiaal en bepaal nu de lengte van je rig (ik maak hem meestal rond de 18 cm)
  6. Maak een kleine lus met een non slip knoop waar je het haakje van de quick change swivel overheen schuift en knip de overige lengte er vanaf.
  7. Schuif de anti tangle sleeve nu over de swivel en klaar is je hair rig.

Opmerking: je zult merken dat op sommige wateren een langer hair beter werkt dan een kortere. De lengte hangt natuurlijk ook af van de aasgrootte die je besluit te gebruiken. Experimenteer met de hairlengte en kijk wat het beste bij je visomstandigheden past. De beste hair lengte om mee te beginnen is waarbij het dichtstbijzijnde stuk aas op hair 7mm onder de curve van de haak hangt als je de rig verticaal houd.

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale