Hengelsport korting!

Nu kortingen tot wel 80% op hengelsport 

  • Home
  • /
  • Karpervissen Nederland

Karperen is een fantastische hengelsport maar ook een visserij waar in je het zo verkeerd kunt doen. Om je te helpen bij het vangen van karpers, onthul ik hier mijn top tien tips voor het karperen.

Lees het artikel

De schubkarper en de leefomgeving.De schubkarper (Cyprinus carpio) is één van de vele soorten karpers maar is toch wel de bekendste soort.Daarom wordt deze soort karper ook wel de gewone karper genoemd. De verschillen worden bepaald door het schubbenpatroon. Zoals de benaming al aangeeft is deze karpersoort volledig bedekt met schubben. Tegenwoordig wordt ook de benaming wilde-

Lees het artikel

Karper benodigdheden zijn er in van vele verschillende merken en in een groot aantal prijsklasse. Ben je zelf een karpervisser of wil je dit worden? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Lees het artikel

Noorwegen is naast een geweldige wandelbestemming een paradijs voor vissers. Met zijn ongerepte meren, majestueuze fjorden en idyllische rivieren biedt dit Scandinavische land een aantal van de meest pittoreske en lonende visplekken ter wereld. Of je nu een doorgewinterde visser bent of een beginner die zijn eerste lijn wil uitwerpen; pak je hengel maar vast

Lees het artikel

De lederkarper, het uiterlijkDe lederkarper lijkt heel veel op de spiegelkarper. In het Latijns heet de lederkarper Cyprinus coriaceus.Er bevinden zich over het hele lichaam van de lederkarper geen schubben. Hij wordt daarom ook wel de naaktkarper genoemd. De huid van de lederkarper is dik om hem de nodige bescherming te bieden en daarom dus

Lees het artikel

Een graskarper herkennenDe graskarper of ook wel grass carp genoemd is te herkennen aan de vorm van een torpedo en aan de zijkant hebben ze de kleur groen/bruin. In het Latijn heet deze vis de Ctenopharyngodon idella.De graskarper mag terecht een aparte Nederlandse zoetwatervis genoemd worden. De anaalvin is aan de rand bij een graskarper recht

Lees het artikel

Als je zelfs een beetje nieuwsgierig bent, lees dan verder om te ontdekken wat er nodig is om op karpers te vissen en ze daadwerkelijk te vangen.

Lees het artikel

De spiegelkarperDe spiegelkarper is een indrukwekkende zoetwatervis en herkenbaar aan zijn onregelmatige schubbenpatroon. Ze komen voor in diverse wateren en op vele plekken in Europa. We zien in Nederland zowel de wilde als de gekweekte variant. Van nature is de karper een zeer avontuurlijke vis. De spiegelkarper is dan ook een graag geziene vis wat

Lees het artikel

De ‘Hair Rig’ was de rig die letterlijk de geschiedenisboeken voor veel karpervissers zou herschrijven, en werd ontwikkeld door Len Middleton en Kevin Maddocks in Engeland in de late jaren ’70.

Lees het artikel

De Rijenkarper De rijenkarper is te herkennen aan een grote rij schubben op de zijlijn. Van de kieuwen tot aan de staart groeien schubben. De rij schubben bevind zich over de flank horizontaal. Het overige gedeelte van de vis is onbedekt. De rijenkarper is een zeldzame soort in Nederland onder de karpers. Onder de karpervissers is

Lees het artikel

Noorwegen, met zijn prachtige fjorden en overvloedige viswateren, trekt vissers van over de hele wereld aan voor een onvergetelijke viservaring. Echter, voordat je je hengel ophaalt is het van belang om de kosten van een visvakantie in Noorwegen en de benodigdheden in kaart te brengen. In dit artikel bekijken we niet alleen de financiële kant

Lees het artikel

Van visolie capsules, een superster in veel supplement assortimenten, wordt gezegd dat het allerlei voordelen heeft voor de gezondheid van je hart. Maar maakt het de hype echt waar? En hoeveel visolie capsules kun je maken van één karper? Tijd voor interessante antwoorden. Wat doet visolie? Voorstanders beweren dat visolie je risico op hartaandoeningen kan

Lees het artikel

Karpersoorten, alle informatie.Karpersoorten behoren tot de sterkste vissen van Nederland. Karpers komen in de Nederlandse wateren voor in verschillende soorten en sommige varianten kunnen in de natuur wel 30 tot 40 jaar oud worden en een lengte behalen van 120 cm. De karper is in Nederland geintroduceerd in de Middeleeuwen. Toen waren het nog de

Lees het artikel

De Kroeskarper De Latijnse naam voor de kroeskarper is Carassius carassius. Dit type karper is hoog gebouwd en is zijdelings afgeplat en flanken die bronskleurig zijn. De jonge kroeskarpers hebben meestal op de staartwortel een zwarte vlek en kunnen ongeveer 55 cm worden en een gewicht bereiken van 3 kg. Het grote verschil met andere karpersoorten is

Lees het artikel

De Koi KarperDe Koi karper (Cyprinus carpio) wordt ook wel ook wel Nishiki genoemd en is in Japan de nationale vis. Nishiki betekent kleurig kleed in Japan, Koi betekent karper en is een kweekvariant op de gewone karper. Kweken van de gekleurde Koi is begonnen in de 19e eeuw.  De karpers werden door Japanse boeren

Lees het artikel

De combi rig is het beste van twee werelden, namelijk die van het soepele en het gecoate onderlijnmateriaal. Het soepele gedeelte onderlijnmateriaal zal zorgen dat de boilie zich onderwater natuurlijk gedraagt en goed kan inhaken. Het gecoate deel zorgt ervoor dat de rig niet snel in de knoop raakt en je dus niet voor niks vist.

Lees het artikel

Karpervissen doe je het liefst het hele jaar door en dus ook in de winter. De drang om een mooie karper te vangen is groot en dus ga je de uitdaging aan je warme comfortabele woonkamer te verruilen voor de kou langs de waterkant.

Lees het artikel

De Ronnie Rig is de veelbesproken rig en heeft al vele verbazingwekkende resultaten opgeleverd. Er zijn met de Ronnie Rig al heel veel fenomenale mooie karpers gevangen en het is dus zeker de moeite waard dit even te lezen.

Lees het artikel

Ben je op zoek naar de beste Karper aanbiedingen om een goedkope karperset te kunnen samenstellen? Op Karper.nl hebben wij de beste karper aanbiedingen van dit moment voor jou. Of het nu om een karpertent of om een goedkope karperstoel gaat, de goedkoopste karper aanbiedingen vind je hier!

Lees het artikel

De blow back rig is oorspronkelijk ontstaan om de karpers op zwaar beviste wateren te slim af te zijn. Het idee achter de blow back rig is als de karper de rig uitspuugt het haakaas dankzij de rig ring terugglijd naar het oog van de haak. Dit gebeurd met een redelijke snelheid waardoor er druk op de haak ontstaat

Lees het artikel

Karpervissen Nederland

Het avontuur van het karpervissen in Nederland begint bij het vinden van de juiste stek.
Op karpervissen is heel spannend omdat je hele grote en sterke vissen kunt vangen.
De voorbereiding is hierbij van groot belang dus het is aan te raden om eerst een paar keer terug te keren naar je uitgekozen stek om alvast wat voor te verkennen.
Daarbij is het bijvoorbeeld ook aan te raden om op je uitgekozen plekken in het water voor te voeren dit kan enkele dagen of zelfs weken van te voren.
De karper kan dan vast aan je voer wennen en zal ook weten dat er op die bepaalde plekken en eventueel op vaste tijden voer aanwezig is.
Je zal merken dat de karper in Nederland eerder naar deze plekken terug komt.
Praat ook eens met andere karpervissers die kunnen je vaak van alles vertellen over het karper bestand in bepaalde wateren.
Ook kunnen ze je adviseren over goede stekken.
Karpers zijn erg schrikachtig in Nederland en daarom dol op beschutte plekken zoals rietkragen, beschoeiing over het water, tussen waterlelies en onder bruggen.
Als zulke plekken aanwezig zijn in het water waar je wilt vissen dan zijn dat zeker de stekkies waar je even je aandacht op moet vestigen. 

karperstek

Vissen op karper

Je kan op heel veel manieren vissen op karper in Nederland. Het is een hobby die in Nederland maar ook in andere landen veel wordt gedaan.
Karpers kunnen zich heel makkelijk aanpassen aan nieuwe omstandigheden maar ze zwemmen het liefst in stilstaand of langzaam stromend water.
In Nederland vind je karpers eigenlijk bijna in elk water bijvoorbeeld in vijvers, sloten, grachten, rivieren en recreatieplassen.
Karpers worden actiever vanaf een watertemperatuur van 10 graden en hoger dan gaan ze ook echt op zoek naar voedsel.
Vanaf ongeveer de maand April kun je in Nederland meer gaan voeren met hogere watertemperaturen gaan ze namelijk ook meer eten. 

Aas voor het karpervissen

Het voer van de karper bestaat van nature uit plantaardig en dierlijk eten omdat het omnivoren zijn en het zijn zeker geen kieskeurige eters.
Het azen doen karpers graag dit is het omwoelen van zachte modderbodems en bij waterplanten.
Lelievelden en rietkragen zijn ook een favoriete plek van de karper in Nederland om te azen.
Ze hebben dan ook geen enkele moeite met kraken en daarom zijn mosselbanken ook erg populair.
De karper mag zich dan ook de grootste en sterkste zoetwatervis van Nederland noemen.
Vroeger werd aardappel gebruikt als aas en nog steeds is dit goed te gebruiken.
Wat meer van deze tijd is zijn de zogenoemde boilies.
Zorg dat er altijd wat boilies rondom je haak met boilie ligt zo lok je de vis sneller.
Om het extra voer op de plek waar je vist te krijgen kan je gebruik maken van een werppijp of een voerboot.
Als je niet zo ver vanaf de kant vist kan je het natuurlijk ook gewoon met de hand doen.
Ook zijn mais, kikkererwten, pellets, hondenbrokken en particles zeer populair om op karper te vissen in Nederland.
Voer niet alleen hele boilies maar breek er ook een aantal.
Naast boilies worden ook Particles als aas gebruikt dit is een verzamelnaam van mais, zaden, tijgernoten en duivenvoer.
Het is de goedkopere variant voer enige nadeel is wel dat andere vissoorten hier ook gek op zijn en dat je dus meer kans hebt om ook andere soorten vis aan je hengel te krijgen.
Als je aan de oppervlakte vist met mooi weer is wit brood een perfect aas om de karper te lokken.

karperaas particles

Boilies

Het meest gekozen aas voor het karpervissen zijn boilies in Nederland zijn Boilies zijn gekookte deegbolletjes in allerlei kleuren, smaken en structuren. Het voordeel van boilies is dat ze lang houdbaar zijn zowel boven als onder water.
Ook is het een voordeel dat ze vaak te hard zijn voor andere vissoorten en je dus bijna altijd alleen maar karper naar je voerstek toe lokt. Het voeren op verre afstanden is ook erg gemakkelijk door de ronde vorm van de boilies.
Net zoals veel ander karperaas wordt de boilie niet direct op de haak bevestigd maar door middel van een boilienaald en boiliestopper aan een hair onder de haak vastgemaakt.
Per water en jaargetijde is het verschillend welke kleur en smaak boilies je het best kan gebruiken in Nederland. Ook moet je zelf een goed gevoel hebben bij de soort boilies.
Wat vaak ook kan helpen is om voor te voeren zodat de karper aan de boilies kan wennen en deze sneller op je voerstek zal terugkeren.

Gebruik van een voerboot

Een veel gebruikt item tijdens het karpervissen in Nederland is de voerboot. Dit is een boot die op afstand bestuurbaar is en waarmee je heel gemakkelijk naar je uitgekozen stek kan varen.
Je kunt in een voerboot een grote hoeveelheid aas waaronder boilies, particles en pellets doen en naar je visplek brengen.
Met een voerboot kan je je aas en lijn veel nauwkeuriger neerleggen op de stek.
Ook ben je er op deze manier zeker van dat je onderlijn niet in de war zit en ligt het aas direct onder je haak.
Er zijn heel veel verschillende voerboten op de markt in Nederland, let er vooral op welke het beste bij jouw wensen aansluit.
Hoe ver kan de voerboot varen, de grootte van de bak waar het voer in kan en welke elektronica er in gebruikt is.
Dan zijn er ook nog heel veel optiemogelijkheden zoals een fishfinder, verlichting, camera, voervijzel, gps en nog veel meer.

Karpervissen de technieken

Vroeger viste men met een dobber en aardappel in Nederland. Tegenwoordig gaat dit er heel anders aan toe. Nu wordt er over het algemeen gevist met boilies en de elektronissche beetmelder. Dit wordt statisch karpervissen genoemd dat is karpervissen met beetmelders en vast lood.
De betekenis van statisch is letterlijk vertaald "niet in beweging" Statisch karpervissen met boilies is een perfecte manier om selectief vissen op karper omdat andere vissoorten deze boilie niet gemakkelijk kunnen happen. De boilie aan de haak bevestigen doe je met een boilienaald.
Met een boilienaald boor je een gat in het midden van de boilie. Wanneer het haakje van de boilienaald door de boilie komt haak je een lus in de onderlijn. Daarna haal je naald terug door de boilie zodat het lusje wordt meegetrokken. Het resultaat is dat je de lijn door de boilie hebt met een lus die uit de boilie steekt. e haalt daarna een stopper door de lus en je trekt de boilie tot de stopper en voila het aas is aan de haak bevestigt.
Het spannende karpervissen in Nederland kan beginnen!

Vissen op je uitgekozen stek

Breng je montage naar jouw uitgekozen plek in het water dit kan door middel van zelf inwerpen of uiteraard het gebruik van een voerboot.
Als je de montage zelf inwerpt let er dan op dat je moet afremmen voordat het het water raakt anders kunnen er knopen in ontstaan.
Daarna is het afwachten tot de pieper van de beetmelder af gaat en dan hoef je er alleen nog maar voor te zorgen dat je die karper binnen haalt oftewel het drillen van de karper.
Zorg ervoor dat je de molen goed afstelt want de karper moet wel wat lijn kunnen nemen doe je dit niet en houd je de lijn strak dan trek je de karper als het ware binnen en bestaat er een kans dat de bek van de vis uitscheurt of dat je lijn breekt.
Je moet de karper gewoon moe maken dan zul je zien dat je deze op den duur zachtjes binnen kunt halen.
Als de vis eenmaal bij de kant is hoef je deze alleen nog te landen en dit doe je met een groot schepnet.
Daarna leg je de karper op een natgemaakte onthaakmat om de karper te onthaken.
Zorg ervoor dat de vinnen van de karper evenwijdig aan het lichaam liggen zodat ze niet kunnen omklappen onder het gewicht van de karper.
Uiteraard wil je er natuurlijk ook wel even mee op de foto daarna kan de karper weer zo snel mogelijk terug uitgezet worden.
De karper onthaak je gewoon met je vingers of met een onthaaktangetje.
Je tilt de karper in de onthaakmat weer terug naar het water zodat je deze rustig te water kan laten en deze weer lekker kan wegzwemmen. 

Statisch karpervissen

Het statisch vissen op karper in Nederland gebeurt meestal met meerdere hengels en beetmelders.
Het voer wat meestal wordt gebruikt zijn boilies of mais.
Bedenk eerst goed wat je allemaal aan spullen nodig hebt voordat je naar de waterkant gaat om daadwerkelijk op karper te gaan vissen.
Hier alvast even wat dingetjes die van belang zijn om bij je te hebben in Nederland:
- vispas (benodigde vergunning)
- karperhengels
- karper onderlijnen
- aas zoals bijvoorbeeld boilies, mais of tijgernoten
- onthaakmat
- landingsnet
- beetmelders en wakers
- hengelsteunen (rodpod)
- karpermolens
- stoel
- lood
- nylon lijn
- karper kleding
Als je deze artikelen bij je hebt als je gaat karpervissen in Nederland ben je al een heel eind op weg dan is het alleen nog maar zorgen dat je een karper aan de haak krijgt. 

statisch karpervissen

Spullen voor het karpervissen

Karperhengel

Let bij het aankopen van een karperhengel goed op dat het genoeg gewicht kan hebben om uit te gooien.
Er komt namelijk nogal wat gewicht aan de hengels zoals lood, een onderlijn en aas.
Op de karperhengels staat de kracht aangegeven in lbs. Er bestaan karperhengels met een kracht van tussen de 1.5lb en 4lb.
Een hengel met een hoger aangegeven lb daarmee kan je zwaardere gewichten uitgooien.
Hoe meer er van het materiaal carbon verwerkt zit in de hengel hoe duurder deze is.
Het gewicht van de hengel wordt bepaald door de hoeveelheid carbon.
Hoe meer carbon hoe lichter de hengel is en hoe verder je met de hengel kan uitgooien. 

Karpermolen

Dan hebben we natuurlijk de karpermolen de zogeheten vrijloopmolen bij het statisch karpervissen.
De vrijloopmolen heeft buiten de normale slip ook een extra slip.
De vrijloopslip is zo ontworpen dat als de karper aan je haak zit en deze er vandoor zal willen gaan de hengel niet wordt meegetrokken het water in.
Als je beet hebt draai je een slag aan de slinger van de molen dan gaat de molen over naar de normale slip en kan je beginnen met het binnenhalen van de karper.
Probeer de karper rustig te drillen hoe harder jij trekt hoe harder de karper zal gaan trekken en dit wil je voorkomen. 

Karperlijn

Het kiezen van de juiste lijn hangt af van de afstand waarop je op karper wilt vissen.
Tegenwoordig vist men vaak op afstanden vanaf 100 meter en dan is het erg belangrijk om een lijn te kiezen met zo'n min mogelijk rek.
Zo houd je goed contact met de vis.
De meest gekozen diameters van de lijn is 0.30mm en 0.35mm maar ga je vissen op een water met veel obstakels ga dan liever voor een iets dikkere lijn 0.40mm.
Ga je op nog grotere afstanden vissen kan je er uiteraard ook voor kiezen om met een gevlochten lijn te vissen.
In een aparte blog zullen we de verschillende lijnen verder onder de loep nemen.

Onderlijn

De karper onderlijnen en het loodsysteem is eigenlijk wel het belangrijkste gedeelte zorg dat deze goed is. Als je een beginnend karpervisser bent is het verstandig om te beginnen met het kopen van kant en klare onderlijnen en systemen.
Een zelfhaaksysteem zorgt ervoor dat de karper bij het wegzwemmen gehaakt wordt door het zware loodsysteem.
Benodigdheden voor een zelfhaaksysteem zijn:
- Tube of leader voor het op de grond houden en beschermen van de lijn
- Safetyclip en tailrubber om het lood aan vast te maken (het meest gebruikte lood hiervoor is 80 gram)
- Onderlijn die bestaat uit aan de bovenkant een wartel en aan de onderkant een haak
- Hair waar je het aas aan bevestigt.

De beetmelders voor het karpervissen 

Als je beet hebt wil je hier uiteraard wel een melding van krijgen dit gebeurt door een beetmelder.
Wanneer een karper aan de lijn trekt zal de beetmelder een harde toon geven zodat jij weet dat je beet hebt en aan kunt slaan.
De goedkopere versies zullen alleen een toon geven bij vis aan de haak maar de duurdere versies hebben veel meer opties zoals het regelen van de gevoeligheid en de toonsoort.
Veel melders hebben wel de optie om er een draadloze ontvanger bij te kopen wat natuurlijk ideaal is voor in je tent of als je in de slaapkamer op afstand van de hengels ligt te slapen. 

Swingers 

Wanneer een karper jouw voer heeft opgeslokt en dus aan je lijn zit zal de karper er haastig vandoor gaan. Mocht de karper dan besluiten jouw kant op te zwemmen zal normaal gesproken de lijn slap komen te hangen. Dit voorkom je door swingers (hangers) aan je steun te bevestigen. 

swingers

Karpervissen met een rodpod

Als je statisch gaat karpervissen in Nederland liggen je hengels op een rodpod of op een steun die je in de grond zet (ook wel bankstick) genoemd.
Een rodpod is een steun die je op alle ondergronden kan gebruiken en waar je meerdere hengels op kwijt kunt.
Bij allebei de varianten moet je nog wel een achtersteun plaatsen om de hengel op te leggen. 

Schepnet en Onthaakmat 

Als je uiteindelijk een mooie karper aan de haak hebt geslagen in Nederland wil je deze natuurlijk wel op de kant krijgen daarvoor heb je een groot schepnet nodig.
Daarna leg je de karper altijd neer op een zogeheten onthaakmat dit doe je om te voorkomen dat de vis beschadigd.
Dit moment moet natuurlijk wel even vastgelegd worden door middel van een foto zodat dit direct op social media geplaatst kan worden 😉

Penvissen 

Ga lekker pennen! En nee dan bedoel ik niet een pen om mee te schrijven maar penvissen.
Vissen met de pen oftwel dobber vandaar de benaming penvissen.
Penvissen is een manier van vissen op karper in Nederland waarin je actief bezig bent. Met deze manier van vissen ga je zelf op zoek naar de karper en wacht je dus niet totdat deze naar jou toe komt.
Het voordeel is dat je in korte tijd veel stekken kan bezoeken en je dus meer kans hebt om een karper te vangen plus dat je zelf lekker in beweging bent en dit ook nog eens goed voor je is.
Bij het penvissen is het belangrijk dat je probeert zo stil mogelijk te zijn als je langs de waterkant loopt en dat je geen opvallende kleding draagt.
Ook is het goed opletten dat je schaduw niet zichtbaar is op het water want karpers hebben je anders heel snel door.
Met penvissen loop je dus heel rustig langs de waterkant op zoek naar de karper.
Wat heel veel mensen denken is dat je op deze manier van vissen minder grote karpers kan vangen maar niets is minder waar met penvissen kan je net zulke grote karpers vangen als met statisch vissen. 

Techniek voor het vissen met de pen

De benodigdheden voor het karpervissen in Nederland met de pen zijn o.a. een onderlijn, loodjes en een dobber.
Om de diepte van de dobber te bepalen bevestig je een rubberen stopper op je lijn.
De dobber rijg je op de lijn om vervolgens je onderlijn met eventueel een wartel aan de hoofdlijn te bevestigen.
Om je dobber uit te loden bevestig je de loodjes.
Het uitpeilen van je dobber is erg belangrijk tijdens het penvissen. Zorg ervoor dat je haakaas op de bodem ligt omdat karpers ook op de bodem azen. Je kunt het uitloden met een staande haak zodat de haak net op de bodem rust of het kan met een sleepje, zodat het onderste loodgewichtje rust op de bodem. Je lijn loopt dan nog ongeveer tot aan de haak zo'n 10 tot 20 cm door. Dat lijn stukje wordt een sleepje genoemd. 

Het aas voor penvissen

Heel veel verschillende soorten voer zijn geschikt voor het vissen met de pen.
Met een zachte maiskorrel kan je direct op de haak vissen.
Maak je gebruik van een hair (dit betekent dat er een draadje onder de haak zit) dan kun je zelfs vissen met een boilie of ook pellets en ander soorten harder voer.
Voer wat het meeste wordt gebruikt zijn: wormen, hennep en zoete blikmais.
Voorvoeren kun je bijvoorbeeld doen met een mix van hennep, tijgernoten, mais, particles en ander lokvoer.

Karpervissen Nederland

Nederland is een waterrijk land en dus zijn er zat mogelijkheden om lekker langs de waterkant te gaan ontspannen en een hengeltje uit te werpen. Of je gaat lekker lopend of met de fiets struinend de wateren langs om met je penhengel karpers op te zoeken. Er is keuze uit slootjes, meren, kanalen en rivieren.
Ook kan je ervoor kiezen om naar een betaalwater te gaan in Nederland waar je prima op karper kan vissen. Een karpervakantie in eigen land is ook prima te doen aangezien er genoeg vakantieparken zijn aan het water of waar water op loopafstand aanwezig is. Wat is er leuker dan gezellig met de hele familie op vakantie te gaan en daarbij ook je hobby kunnen uitoefenen. Lekker vanuit een huisje of stacaravan je hengel uitgooien, daarbij de bbq aansteken en genieten maar!

Karpervissen in Frankrijk

In Frankrijk zijn er zoveel mogelijkheden om op karper te vissen.
Je kunt daar vissen in de ontelbare grote meren. Karpervissen is een hobby die je alleen maar ook heel goed in gezelschap kunt doen dus een familievakantie is hierdoor goed te combineren. Tijdens het karpervissen in Frankrijk geniet je van de prachtige wateren en de natuur, heerlijk om lekker te ontspannen en tot rust te komen. Frankrijk staat erom bekend dat het rijk is aan heel veel mooie en dikke karpers en is dus zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook zijn er heel veel betaalwateren te vinden in Frankrijk van runswateren tot grote wateren tot wel 200 hectare. Wel is het aan te raden even van te voren goed te bekijken welke visvergunning je precies nodig hebt zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je dit eenmaal uitgezocht en geregeld dan rest je niets anders dan op zoek te gaan naar die monster karpers!

Wat wij vooral willen meegeven is geniet van het karpervissen en ga ten alle tijden gezellig en sociaal met elkaar om. 

Hengelsport Korting tot wel 80% Super Sale